Πρέβεζα: Σεμνές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μακαριότατου Αναστασίου στην Πρέβεζα Πρέβεζα: Σεμνές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μακαριότατου Αναστασίου στην Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Σεμνές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μακαριότατου Αναστασίου στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Σεμνές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μακαριότατου Αναστασίου στην Πρέβεζα

Ελάχιστοι είναι οι τοπικοί παράγοντες που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, τον οποίο ανακάλυψαν πρόσφατα, καθώς αποτελεί μια μεγάλη μορφή της εκκλησίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη αλλά δυστυχώς γι΄αυτούς δεν κατάφεραν να κρύψουν τον στόχο τους.

Αντίθετα άλλοι που γνώριζαν τον Μακαριότατο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κράτησαν διακριτική στάση δείχνοντας την απαραίτητη σεμνότητα και τον σεβασμό στο πρόσωπό του. 


Τον ίδιο σεβασμό έδειξε και ο Μητροπολίτης Πρέβεζας σεβ.Χρυσόστομος, ο οποίος κράτησε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους παρά το μεγαλειώδες αυτής της επίσκεψης που ήταν αποτέλεσμα και της δικής του σημαντικής συμβολής.

Αυτός όμως που ξεχώρισε για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι άνθρωποι της εκκλησίας και που δεν εκμεταλλεύτηκε την εκδήλωση αυτή για προσωπικό πολιτικό όφελος, είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος εκδηλώσεων της Περιφέρειας Περικλής Βασιλάκης.


Ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε (χωρίς να το επιδιώξει ο ίδιος) να είναι ο μοναδικός λαϊκός που παραβρίσκονταν στη συνάντηση των Επισκόπων και των κληρικών με τον Αρχιεπίσκοπο στη Μητρόπολη Πρέβεζας.


Διακριτική ήταν επίσης και η παρουσία του συμπολίτη Κώστα Χαλιμά, ο οποίος στην κάτω φωτό διακρίνεται πίσω από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και  ήρθε στη Μητρόπολη απλά για να τον χαιρετίσει.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ο συμπολίτης αυτός με τον υπηρεσιακό του τότε ρόλο, είχε διαδραματίσει προ 25ετίας(1992) σημαντικό ρόλο στήριξης του έργου του Μακαριότατου Αναστασίου, για την ανόρθωση της Ορθόδοξης εκκλησίας στην Αλβανία(φωτό 3).


Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι συμπεριφορές.


Πηγή: prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σεμνές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μακαριότατου Αναστασίου στην Πρέβεζα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8129548446870746028
Σχόλια
item