Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι»

Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι»
Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία των Ιωαννίνων. 
Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με τις δύο σχολικές επιτροπές του δήμου Ιωαννιτών να έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. 
Πρόγραμμα επισκέψεων Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα παραστεί στον αγιασμό που θα τελεστεί: στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.30) στο 3ο Γενικό Λύκειο (ώρα 10.00 ) στο 9ο Γενικό Λύκειο  (ώρα 11.00) Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα παραστεί στον αγιασμό στο Λύκειο της Ζωσιμαίας. 
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, θα παραστεί στον αγιασμό στο 1ο Λύκειο (Κιάφα). Η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, θα παραστεί στον αγιασμό που θα τελεστεί στο 3ο Λύκειο. 
Ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, θα παραστεί στον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας. 
Ετοιμότητα στο δήμο Ζίτσας Με στόχο η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρει τα διδακτήρια πανέτοιμα και με τις λιγότερες δυνατές ελλείψεις ο δήμος Ζίτσας και φέτος προχώρησε σε εργασίες συντήρησης και επισκευής τους. 
Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα συνεργεία με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Δημήτριου Λάμπρου και Χριστίνας Παπαδημητρίου αντίστοιχα, δούλεψαν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα,  με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. 
Οι εργασίες ως επί τω πλείστον αφορούσαν αποκαταστάσεις φθορών που παρουσιάζουν τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι. Συγκεκριμένα, έγιναν αλλαγές δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί, επισκευές, μικροεπισκευές, επιθεωρήσεις- επιδιορθώσεις υδρορροών, καθαρισμός μοκετών  και κάθε τι αναγκαίο. 
«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις εργασίες βάσει του προγραμματισμού και των συνεχών αιτημάτων των σχολείων,  ενώ ξεκινάει και άμεσα ο καθαρισμός όλων των καυστήρων στα σχολικά κτίρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημ. Λάμπρου τονίζοντας ότι «Τα σχολεία είναι έτοιμα να  υποδεχθούν όλους τους μαθητές και ιδίως τους νέους μαθητές σε ένα φιλικό-  και μαθητικό περιβάλλον».   
Σε ότι αφορά στα κτίρια των Γυμνασίων και Λυκείων η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης  σύμφωνα με την Πρόεδρο Χριστίνα Παπαδημητρίου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου στην Άνω Λαψίστα που θα στεγάζει το ΕΠΑΛ Βροσίνας. 
Ταυτόχρονα έγιναν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών και στα υπόλοιπα κτίρια καθώς και στους αύλειους χώρους στα Γυμνάσια Ελεούσας, Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και στο Λύκειο Ελεούσας. 
«Προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς» αναφέρει η κα Παπαδημητρίου.
Φυλλάδια της Τροχαίας σε μαθητές – γονείς
Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα διανεμηθούν από αστυνομικούς ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα δημοτικά σχολεία για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. 
Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, θα διανεμηθούν φυλλάδια στα εξής σχολικά συγκροτήματα : • 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο) • Ζωσιμαία Ακαδημία • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής • 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (Εθν. Αντιστάσεως- Καρδαμίτσια)
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3959775072801538306
Σχόλια
item