Αυτήν την Λειτουργία θα επιτρέψουν στην Αγιά Σοφιά - Παρέμβαση Κομισιόν Αυτήν την Λειτουργία θα επιτρέψουν στην Αγιά Σοφιά - Παρέμβαση Κομισιόν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτήν την Λειτουργία θα επιτρέψουν στην Αγιά Σοφιά - Παρέμβαση Κομισιόν

Αυτήν την Λειτουργία θα επιτρέψουν στην Αγιά Σοφιά - Παρέμβαση Κομισιόν
«Αμφιλεγόμενη» χαρακτηρίζει η Κομισιόν την χρήση της Αγίας Σοφίας -ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς- για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, ωστόσο υπάρχει μια θρησκευτική λειτουργία που θα επέτρεπαν!

Αυτό δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής.

«Η Επιτροπή επισημαίνει στην έκθεσή της, του 2016, για την Τουρκία, τις αντιδράσεις που προκαλεί η αμφιλεγόμενη χρήση της Αγίας Σοφίας, μουσείου που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών» τονίζει στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, και συνεχίζει: «Ήδη στην έκθεσή της του 2015 για την Τουρκία, η Επιτροπή τόνιζε ότι οι αναφορές που είχαν γίνει στο παρελθόν σχετικά με την πιθανή μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαραθέσεων».

Επισημαίνει ότι «η ΕΕ 
είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη πνεύματος πολυδεκτικής ανεκτικότητας, τόσο στην ΕΕ όσο και στις υποψήφιες για προσχώρηση στην ΕΕ χώρες» και προσθέτει: «Η ιστορία έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι η έλλειψη ευαισθησίας ως προς τα θέματα της θρησκείας και του πολιτισμού έχει τη δύναμη να διαταράξει την ασφάλεια και την σταθερότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ ενθαρρύνει και στηρίζει τον διαθρησκευτικό διάλογο, με στόχο να διευρυνθούν η αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός».

Όπου διαθρησκειακός διάλογος, εννοούν την Πανθρησκεία, η οποία θα προταθεί ως «λύση» στις προκλήσεις του Ισλάμ. Γιατί όχι μάλιστα να μην διοργανώσουν, εκτός της Ιερουσαλήμ, μια πανθρησκευτική λειτουργία στην Αγιά Σοφιά, με την συμμετοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Ιμάμηδων! Αυτήν την λειτουργία θα την ενέκριναν όλοι φυσικά, χάριν… της ειρήνης.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης σημείωνε ότι «η τουρκική κυβέρνηση προβαίνει για ακόμη μια φορά σε ενέργειες που προσβάλλουν τη διεθνή κοινότητα, το θρησκευτικό συναίσθημα και το αίσθημα σεβασμού και μνήμης της παγκόσμιας ιστορίας. 

Και η προσπάθεια της να θέσει τη θρησκεία στην υπηρεσία των πολιτικών της επιδιώξεων, παραχαράσσοντας την ιστορία και τορπιλίζοντας τον διάλογο και τη συνεργασία, δεν αποτελούν θετική εξέλιξη σε μια ήδη ταραγμένη πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά περιοχή».

Ερωτήσεις για το ίδιο ζήτημα έχουν καταθέσει στην Κομισιόν οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος του ΣΥΡΙΖΑ και Ελίζα Βόζεμπεργκ της Νέας Δημοκρατίας.

Προσέξατε τι είπε η Κομισιόν; Απαγορεύονται όλες οι θρησκευτικές τελετές! Ακόμα και οι χριστιανικές, ενώ το Δίκιο υπαγορεύει να σεβαστεί η Τουρκία την χριστιανική πίστη και να επιτρέψει την τέλεση χριστιανικής λειτουργίας εκεί! Δεν πειράζει ,όμως, η χριστιανική λειτουργία θα γίνει μια και καλή!

ΥΓ.1 Εννοείται πως θα συνεχιστούν οι ισλαμικές προκλήσεις στην Αγιά Σοφιά.

ΥΓ.2 Η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά δεν ανήκουν στην Τουρκία, όπως δεν ανήκει η Ιερουσαλήμ σε Ισραήλ ή Παλαιστίνη και αυτό θα το καταλάβετε σύντομα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Αυτήν την Λειτουργία θα επιτρέψουν στην Αγιά Σοφιά - Παρέμβαση Κομισιόν
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4614378666884125539
Σχόλια
item