Γιάννενα: Λιμανάκι Περάματος.. Η ανάπλαση άργησε αλλά «αποκαλύφθηκε»!

Γιάννενα: Λιμανάκι Περάματος.. Η ανάπλαση άργησε αλλά «αποκαλύφθηκε»!
Επιτέλους... Τα συρματοπλέγματα απομακρύνθηκαν και η ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα ανοίγει για το κοινό! 
Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων ενώ ήδη προβάλλει επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων για την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.
Το έργο, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εκτέλεσε στο πλαίσιο του προηγούμενο ΕΣΠΑ ο ΕΟΤ ο οποίος είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιωαννιτών.
Η Επιτροπή για την οριστική παραλαβή του έργου συστήθηκε μόλις πριν έναν μήνα κι αφού επί μήνες έμενε κλειστό προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και απορίες.
an perama1
Στους χώρους του λιμανιού έχουν κατασκευαστεί γήπεδα για διάφορα αθλήματα, παιδικά χαρά, ξύλινοι οικίσκοι, ξύλινες κατασκευές για ενημέρωση και εκπαίδευση, παρατηρητήριο ενώ ανακαινίστηκε το κτίριο υποδοχής.
Κι όλα αυτά μετά από τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη του έργου που άφησε απέξω περίπου το ένα τρίτο, προκειμένου οι παρεμβάσεις να μην αγγίξουν την κόκκινη γραμμή της οριοθέτησης!
Οι καθυστερήσεις για την οριστική παραλαβή του έργου οφείλονται στο Υπουργείο Τουρισμού, γεγονός που επισημαίνει και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ο οποίος εκλέγεται στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του θα αποφασίσει τον φορέα στον οποίο θα παραχωρήσει το έργο. Το πιο πιθανό είναι ο φορέας αυτός να είναι ο Οργανισμός Σπηλαίου ενώ συνάμα θα εξεταστεί και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, στο μέτωπο προς την λίμνη ώστε να αποτελέσει ένα ενιαίο σύνολο.

an perama3

an perama4
an perama5
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Λιμανάκι Περάματος.. Η ανάπλαση άργησε αλλά «αποκαλύφθηκε»!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6592130455824573705
item