Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η προεκλογική διαδρομή της Κεντροαριστεράς
Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι υποψήφιοι του προοδευτικού χώρου την προεκλογική τους διαδρομή, με τα διαδικαστικά ζητήματα να παραμένουν βέβαια ακόμη υπό διαπραγμάτευση. 
Χθες η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της ΔΕΘ ανέλυσε το «Σχέδιο Ελλάδα» που αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης που προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
 «Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή, γιατί δεν μπορεί η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την Ελλάδα στο έλεος της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επιτέθηκε ταυτόχρονα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.
«Είναι η ώρα για την Νέα Αλλαγή, για να βάλουμε τέλος στην επιτροπεία και να πετύχουμε την προοδευτική διακυβέρνηση», είπε και χαρακτήρισε τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας, το νέο, ισχυρό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.
Σήμερα επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Θεοδωράκης και αύριο θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. 
Τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις θα ξεκινήσει την Τετάρτη και ο Γιώργος Καμίνης, ενώ σήμερα αναμένεται να στείλει τις απαντήσεις της η εταιρείας Vodafone στο Νίκο Αλιβιζάτο για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας με την εφαρμογή της καινοτομίας της εξ’αποστάσεως ψήφου. 
Πηγές από το Ποτάμι υποστήριζαν ότι το θέμα λύνεται τεχνικά και ότι μένει στα μέλη της Επιτροπής να λάβουν την «πολιτική απόφαση» και να συμφωνήσουν στη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Αλιβιζάτου έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 6μμ. 
Εκτός της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημείο τριβής αποτελεί και το ζήτημα των δημοσκοπήσεων μετά από ένα Σαββατοκύριακο που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες μετρήσεις σε εφημερίδες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλιβιζάτος, με διάβημά του προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζήτησε να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα, με ιδιαίτερη προσοχή στο δείγμα που χρησιμοποιείται, στο δρόμο για την εκλογή του προσώπου που θα κληθεί να αναλάβει την ηγεσία του νέου φορέα. 
Στο μεταξύ επιστολή στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς έστειλε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας να διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου, παράλληλα με την εκλογή Προέδρου, ψηφοφορία και για δύο, κατά τη γνώμη του, «πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας».
Τα θέματα αυτά είναι αφενός για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ή του κ.Τσίπρα και αφετέρου για τη θεσμοθέτηση ή όχι της ανανέωσης, με την καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για τον βουλευτή τα 12 χρόνια και τον υπουργό τα 8 χρόνια.