Γιάννενα: «Επανεκκίνηση» στη γέφυρα Πλάκας Γιάννενα: «Επανεκκίνηση» στη γέφυρα Πλάκας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Επανεκκίνηση» στη γέφυρα Πλάκας

Γιάννενα: «Επανεκκίνηση» στη γέφυρα Πλάκας

«Επανεκκίνηση» για να επιλυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από την πρώτη προγραμματική σύμβαση με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρείται στη γέφυρα της Πλάκας, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, της Γενικής Διευθύντριας Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων Αμ. Ανδρουλιδάκη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, του εκπροσώπου του ΕΜΠ, καθηγητή Δ. Καλιαμπάκου, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και του εκπροσώπου της περιφέρειας στην Επιτροπή Παρακολούθησης Γ. Σμύρη.

Σε πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία του δυτικού βάθρου, που όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη αυτοψία του Μ. Κορρέ, απαιτεί παρεμβάσεις, όπως επίσης και ο κεφαλόδεσμος στο ανατολικό βάθρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις εργασίες που είχε δρομολογήσει η περιφέρεια Ηπείρου, με την ευθύνη του κ. Σμύρη, και εκκρεμούν, λόγω καθυστερήσεων που δεν οφείλονται στους τοπικούς φορείς. Μετά από τη συνεννόηση που υπήρξε με το υπουργείο και τους υπόλοιπους φορείς, οι εργασίες αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, εφόσον παραδοθεί και η απαραίτητη υδραυλική μελέτη.

Το σημαντικότερο ρόλο για την πορεία των εργασιών πλέον θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν τάχιστα, πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων που «φουσκώνουν» τα νερά του Αράχθου.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επανεκκίνηση» στη γέφυρα Πλάκας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8703982946705152965
Σχόλια
item