Γιάννενα: Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, για τα εγκαίνια έκθεσης

Γιάννενα: Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, για τα εγκαίνια έκθεσης
«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», φιλοξενείται στα «Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου».
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «Συμμαχία για την Ελλάδα», Γεώργιου Καλούδη, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».
Η έκθεση σημείωσε ήδη ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα (20 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall) και στη Θεσσαλονίκη (31 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) και μεταφέρεται στα Ιωάννινα, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να την επισκεφθούν και να εκπαιδευθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο «Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου» (Σουφαρί Σαράι, Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων, Κάστρο), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα, 10:00-18:00, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης ήταν (280) ζωγραφιές με θέμα «ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς», τις οποίες έστειλαν παιδιά ηλικίας από 6 - 12 ετών, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος, τον Δεκέμβριο του 2016.
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση στα Ιωάννινα, να δουν (214) από τις παιδικές αυτές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.
Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν 12 από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.
Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr.
proinanea.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα, για τα εγκαίνια έκθεσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 813886756702574001
item