Προκαλεί ο κατηγορούμενος μετά την βεντέτα στον Γέρακα -«Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό»

Προκαλεί ο κατηγορούμενος μετά την βεντέτα στον Γέρακα -«Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό»
Με δραματικό τρόπο συνεχίζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη, με τον 49χρονο κατηγορούμενο να αρνείται το έγκλημα, να θεωρεί ωστόσο πως ακόμη και αν το έκανε θα ήταν κάτι... φυσιολογικό.
Κλεισμένος στον εαυτό του ήδη από την δολοφονία του 20χρονου γιου του Θοδωρή Γαλαζούλα από τον γιο του Μανούσου Ριτζάκη, τον Μάιο του 2016, στην περιοχή 'Αγιος Πέτρος στην Πεντέλη, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 60χρονου έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τις Αρχές, ιδίως μετά την απολογία του στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Δεν δέχομαι τίποτα από αυτά που με κατηγορείται γιατί πάρα πολύ απλά δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό. 
Ο χρόνος για μένα σταμάτησε όταν είδα νεκρό τον γιο μου. Από τότε είμαι ένα κουφάρι χωρίς συνείδηση, κοιμάμαι και ξυπνάω με συντροφιά τον σκύλο μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φροντίζω το μνημείο του γιου μου που έφτιαξα στο σημείο που τον δολοφόνησαν. Για τους πυροβολισμούς στον Ριτζάκη δεν μετανιώνω γιατί ηθικός αυτουργός είναι ο γιος του που κατέστρεψε δύο οικογένειες. 
Εγώ δεν νοιώθω τύψεις. Σας λέω μόνο κάτι και να το γράψετε αν συναντήσω κάπου τον Ριτζάκη (γιο) θα του πιω το αίμα. Δεν απαντάω σε τίποτε άλλο και δεν είμαι δολοφόνος. Αν ήμουν δεν θα έκανα τίποτα μεσημεριάτικα στο κέντρο του Γέρακα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά η τελευταία αναφορά του 49χρονου κατηγορούμενου ότι θα πιει το αίμα του Ριτζάκη στην περίπτωση που τον συναντήσει σε κάποια φυλακή, προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στις φυλακές του Ναυπλίου. Από την άλλη, ο δράστης της δολοφονίας Γαλαζούλα κρατείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.
Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν σχετικά με την κατάσταση του 49χρονου ότι είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια από τη στιγμή της δολοφονίας του γιου του όταν εμφάνισε κατάθλιψη και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας του γιου του, είχε αποδώσει τη πράξη του σε διαφορές που είχε με το θύμα στον χώρο της διακίνησης κάνναβης στα στέκια της περιοχής και για το ποιος θα είχε τον έλεγχο αυτών των σημείων. 
Με βάση τα παραπάνω, ο πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα έπεσε σε κατάθλιψη επειδή ένιωσε υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατέψει τον γιο του από την παρανομία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 49χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ριτζάκη αποφάσισε να σκοτώσει τον πατέρα του δολοφόνου του γιου του όταν ο 23χρονος δράστης επικαλούμενος ψυχικά προβλήματα κίνησε διαδικασίες προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης δικαστικής μεταχείρισης.
Πώς έγινε η δολοφονία Ριτζάκη
Ο 59χρονος Μανούσος Ριτζάκης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου της 15ης Ιουλίου νεκρός από σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στη Λεωφόρο Μαραθώνος και Σπάτων. 
Λίγες ώρες πριν, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 13:00, ο Μανούσος Ριτζάκης είχε σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να ψωνίσει από κοντινό κρεοπωλείο. Επιστρέφοντας, και μέσα στο όχημά του, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, στο λαιμό, τη μασχάλη και την ωμοπλάτη.
Βιοπαλαιστής, προσπαθούσε να ξεπεράσει τη σύλληψη του γιου του
Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια του Μανούσου Ριτζάκη προσπαθούσε να ξεπεράσει τη σύλληψη του 23χρονου γιου του για την υπόθεση Γαλαζούλα. Ο ίδιος ο 59χρονος κρατούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ήταν βιοπαλαιστής και πρόσφατα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη, ενώ ήταν γνωστός στον Γέρακα και την Παλλήνη για τους αγώνες που έδινε για τα σχολεία της περιοχής. Στο παρελθόν μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα στην Κρήτη με κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

epirusblog.gr
5 of 5
Προκαλεί ο κατηγορούμενος μετά την βεντέτα στον Γέρακα -«Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7821879192616417070
item