Θεσπρωτία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς. Τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιας Θεσπρωτία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς. Τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς. Τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιας

Θεσπρωτία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς. Τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιας
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς.
Οι μαθητές βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα σχολειά τους όπου και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. 
Ζητούμενο και για την φετινή έναρξη, ήταν έγκυρη παράδοση των βιβλίων, οι τοποθετήσεις αναπληρωτών καθώς και η μεταφορά των μαθητών και από ότι φαίνεται όλα κυλούν ομαλά εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.
Στους αγιασμούς των σχολείων της Παραμυθιάς, που τελέστηκαν χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ.κ Τίτου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, ο αντιδήμαρχος παιδείας Βασίλειος Καλόγηρος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπήςδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δημήτριος Δημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς Γεώργιος Καλόγηρος.
Η μαθητική κοινότητα δεχτηκε ευχές για καλή σχολική χρονια απο όλους του παρεβρησκόμενους, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καθηγητές, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ευχαρίστησε για το επιτελούμενο έργο τους, τονίζοντας την σημασία του ρολού τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας με τα ιδανικά της Χριστιανοσύνης.
Ακολουθούν τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από του βουλευτές Μάριο Κάτση και Βασίλη Γιογιακα, τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και την δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη.
Μάριος Κάτσης – Βουλευτής Θεσπρωτίας:
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες σας, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γνώσεις και ικανότητες ώστε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και τα όνειρα σας και να ενταχθείτε ώριμοι στο κοινωνικό σύνολο. 

Για την ενίσχυση του δημοσίου σχολείου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, ενώ με τη συστηματική δουλειά του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία θα ανοίξουν και φέτος στην ώρα τους, με όλα τα βιβλία, και με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές τοποθετημένους στα σχολεία τους. 

Επιπλέον, φέτος θεσμοθετείται το Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο (και στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών), δημιουργείται Δίκτυο Συστήματος Βιβλιοθηκών σε 1.000 Δημοτικά, αυξάνονται σε αριθμούς ρεκόρ οι προσλήψεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και ιδρύονται ( για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια) 600 σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης στα σχολεία. 

Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύεται και θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας» που θα λειτουργήσει στην περιοχή Νέας Σελεύκειας μετά από υπόδειξη των αρμοδίων φορέων. 

Τέλος, στο πλαίσιο της γενικευμένης 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η μεγάλη σταδιακή και χωρίς αιφνιδιασμούς μεταρρύθμιση θα είναι η ριζική αναβάθμιση του ρόλου του Λυκείου και ο τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο τον περιορισμό της παραπαιδείας, της στείρας απομνημόνευσης και της καταπίεσης των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Η πρότασή μας έχει στόχο να επαναθεμελιωθεί το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει η βαθμιαία ακύρωσή του. Θα ήθελα για άλλη μια φορά λοιπόν να ευχηθώ σε όλους, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά!

Βασίλειος Γιόγιακας – Βουλευτής Θεσπρωτίας:
Θεσπρωτίας Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με πολλές δημιουργικές στιγμές και τα δυνατόν λιγότερα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων μας!

Θωμάς Πιτούλης – Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες υγεία και καλή πρόοδο. Ιδιαίτερα στους τελειόφοιτους , εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους να πραγματώσουν τους στόχους τους. 

Εύχομαι στους δασκάλους και στους καθηγητές , με επιμονή και υπομονή , να σταθούν δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες στην δύσκολη προσπάθεια τους Εύχομαι τέλος στους γονείς , οι μεγάλες θυσίες τους να πιάσουν τόπο και να βλέπουν τα παιδιά τους κάθε χρόνο, πιο μορφωμένα , πιο ολοκληρωμένα και πιο καλά προετοιμασμένα για τις μελλοντικές τους προσπάθειες να ανέβουν ψηλά. Καλή χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική Κοινότητα

Σταυρούλα Μπραϊμη – Δήμαρχος Σουλίου
Με ευκαιρία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι αρχικά στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και ακολούθως στους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες δύναμη, υπομονή και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου και αυτή τη σχολική χρονιά μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για να υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και να εξασφαλίσουμε σε όλους εσάς, τους μαθητές – μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και προόδου. 

Τέλος με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού επιτρέψτε μου να απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου στα «πρωτάκια» που ξεκινούν την σχολική τους πορεία, αλλά και στους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
.
Φωτογραφία αρχείου
paramythia-online.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολειά της Παραμυθιάς. Τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 598803500910643894
Σχόλια
item