Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλου
Οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε απροσδιόριστο, μέχρι στιγμής, τύπο πυραύλου σε συνέχεια των δοκιμών των πυρηνικών της οπλικών συστημάτων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Νότιας Κορέας η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από την περιοχή Σουνάν, όπου εδρεύει το διεθνές αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ.

Από το ίδιο σημείο η Πιονγιάνγκ είχε εκτοξεύσει νωρίτερα αυτό τον μήνα και έναν πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, τύπου Hwasong-12 ο οποίος είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία για να καταπέσει τελικά στον Ειρηνικό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων ως απάντηση στην βορειοκορεατική ενέργεια.

Ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ιαπωνικές αρχές, τονίζοντας ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αναλύουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την εκτόξευση, όπως ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τη νέα εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός πυραύλου ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ήταν ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών Τζον Κέλι, αυτός που ενημέρωσε τον πρόεδρο Τραμπ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Εκτιμήσεις Ιαπωνίας και ΗΠΑ για τον τύπου του βορειοκορεατικού πυραύλου

Για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), δοθέντος του βεληνεκούς του, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, σχετικά με τον τύπου του πυραύλου που εκτοξεύθηκε νωρίτερα σήμερα από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ο στρατός των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι κατέγραψε την εκτόξευση και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου, κάνοντας λόγο για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς. Εκτίμησε ότι δεν αποτελούσε απειλή για το Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ο Λευκός Οίκος και η προεδρία της Νότιας Κορέας, συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η εκτόξευση καταγράφεται μία ημέρα αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες» ρίχνοντάς την στο «σκοτάδι» μετά την υιοθέτηση μιας νέας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίθηκε η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας σε αντίποινα για την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5855448203957682614
item