Γιάννενα: Διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού Γιάννενα: Διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού

Γιάννενα: Διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού

Ο ρόλος και η προσφορά των Γιαννιωτών εκδοτών και τυπογράφων στη Βενετία, που με τη δράση τους ανέδειξαν και διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των συνθηκών του νεοελληνικού διαφωτισμού βρίσκεται στο επίκεντρο μίας σημαντικής έκθεσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων η Βιβλιοθήκη διοργανώνει έκθεση σπάνιων και πολύτιμων εκδόσεων των Γιαννιωτών εκδοτών της Βενετίας που διαθέτει στις συλλογές της. 

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης, που στάθηκε στον κυρίαρχο στόχο της έκθεσης που είναι η ανάδειξη του σημαντικού έργου των Γιαννιωτών εκδοτών της Βενετίας, το οποίο έργο συνδυάζεται με την προσφορά του ελληνισμού σε κέντρα του εξωτερικού. 

«Είναι σημαντική η έκθεση και για τους μελετητές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, που έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης και ενημέρωσης για πτυχές της περιόδου αυτής», σημείωσε ο κ. Καψάλης. 

Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Γ. Ζάχος τόνισε από την πλευρά του πως η ιστορία της ελληνικής τυπογραφίας είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πορείας προς τον νεοελληνικό διαφωτισμό και τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Διέσωσαν το πνευματικό έργο του ελληνισμού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2041708657238846190
Σχόλια
item