Το... νέο «κοστούμι» Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις Το... νέο «κοστούμι» Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το... νέο «κοστούμι» Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις

Το... νέο «κοστούμι» Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις
Το νέο κοστούμι το οποίο πρόβαρε κατά την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, θέλοντας να δείξει πως έχει την στόφα ενός ευρωπαίου μεταρρυθμιστή, που είναι υπέρμαχος των επενδύσεων, φόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας και στην ΔΕΘ. 

Ο πρωθυπουργός, ενώπιον του Πάνου Σκουρλέτη και του Χρήστου Σπίρτζη, μίλησε για ρεκόρ επενδύσεων και  τάχθηκε υπέρ της υγιής επιχειρηματικότητας.  

Οι αναφορές του  Αλέξη Τσίπρα έγινα στην πόλη όπου το προηγούμενο διάστημα οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΘ) ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλοκάρει διαρκώς την επένδυση στις Σκουριές.

Το πάθημα των προηγούμενων επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, φαίνεται πως έγινε μάθημα καθώς ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός αποφεύγοντας σε σημαντικό βαθμό την παροχολογία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το ίδιο βήμα που τα δύο προηγούμενα χρόνια δεσμευόταν για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ φέτος παραδέχθηκε πως θα παραμείνει ο φόρος στην ακίνητη περιουσία.

Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού δεν έβγαλε ειδήσεις, άλλωστε δεν είχε να πει κάτι παραπάνω ο Αλέξης Τσίπρας καθώς μοναδικός του στόχος είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η τρίτη αξιολόγηση, προκειμένου η χώρα το καλοκαίρι του 2018 να βγει από τα μνημόνια. 

Γι’ αυτό τον λόγο έστειλε και το μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι δεν είπε...
Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να απαντήσει για το αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αφήνοντας τους υπουργούς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, τι θα κάνει στην περίπτωση που οι δανειστές ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα, για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και την αξιολόγηση στο δημόσιο που είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση.

Και με τον Αντρέα και με τον Καμμένο       

Θέλοντας να κρατήσει τους πασοκογενείς ψηφοφόρους που βλέπουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, υπεραμύνθηκε με σθένος τα όσα θετικά ανέφερε στο άρθρο του την προηγούμενη εβδομάδα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, μία κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΔΗΣΥ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαιτέρως ομιλητικός όσον αφορά την κεντροαριστερά δείχνοντας πως τον απασχολούν ιδιαίτερα, οι διεργασίες που γίνονται στον συγκεκριμένο χώρο. 

Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη έπλεξε και το εγκώμιο του του Πάνου Καμμένο, τονίζοντας πως δεν βρίσκεται στον χώρο της ακροδεξιάς. 

Μπαράζ αντιδράσεων

Στην αξιωματική αντιπολίτευση που ετοιμάζονται πλέον για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ, τονίζουν πως το νέο κοστούμι δεν ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν μπορεί, όπως λένε, να το υποστηρίξει καθώς δεν έδωσε καμία απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται το επόμενο διάστημα να ρίξει το βάρος του στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ένα από αυτά είναι η παιδεία και η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει το πρωί με προβλήματα και με αρκετά κενά όπως σημειώνουν δάσκαλοι και καθηγητές.

ΠΑΣΟΚ : Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
Το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για υποσχεσιολογία. «Διαβεβαιώνει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο ως το 2060 και εκχωρήσει για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία. Η κοροϊδία συνεχίζεται, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Για «εμπόριο ελπίδας» κατηγόρησε το Ποτάμι τον πρωθυπουργό «υπόσχεται παροχές και ελαφρύνσεις, όταν όλοι γνωρίζουν ότι θα πάρει νέα μέτρα».
Epirusblog Gr
5 of 5
Το... νέο «κοστούμι» Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2728705974740361156
Σχόλια
item