Γιάννενα: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις Γιάννενα: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις

Γιάννενα: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις
Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός τις οριστικές αποφάσεις για τον… πολύπαθο αερολιμένα που φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει ακόμηκαι ανταγωνιστικά προς άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής.
Αντίστροφα φαίνεται πως μετρούν οι τοπικοί και εμπλεκόμενοι φορείς, σε ότι αφορά τις εξελίξεις και τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Ήδη, όπως προαναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω ρεπορτάζ του «Α», οι μεταφερόμενες δεξαμενές πρέπει να θεωρείται η λύση που τόσο καιρό αναζητούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και φυσικά το υπουργείο Μεταφορών, ώστε επιτέλους το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη και ανταγωνιστικά προς άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Κέρκυρας και του Ακτίου.
Από την άλλη, κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο, η σημερινή παρουσία στα Γιάννενα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, καθώς ενδέχεται οι οριστικές αποφάσεις να ανακοινωθούν σήμερα κιόλας από τον Αλ. Τσίπρα ή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, που επίσης θα είναι παρών, στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.
Το κλίμα είναι αρκετά θετικό, με την πολιτική ηγεσία να δείχνει πως έχει αντιληφθεί πλήρως το ρόλο που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο της πόλης τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Το πλάνο βιωσιμότητας που ζητήθηκε από τους τοπικούς φορείς κατατέθηκε και επισήμως στον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Βούρδα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα στη συνάντηση που είχαν προ ημερών στην Αθήνα, με τα νέα που φτάνουν για το θέμα των καυσίμων, να είναι θετικά και να οδηγούμαστε σε μία λύση με τις μεταφερόμενες δεξαμενές καυσίμων, τουλάχιστον μέχρι να καταστούν πλήρως λειτουργικές οι μόνιμες δεξαμενές.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σε δηλώσεις του χρησιμοποίησε τη φράση… «το νερό μπαίνει στο αυλάκι», μεταφέροντας έτσι το θετικό κλίμα στη συνάντηση και στις επαφές με τον κ. Βούρδα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν μπορεί πλέον να περάσει απαρατήρητο από κανέναν, το γεγονός, ότι αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα αεροπορικών εταιρειών, που επιθυμούν να εντάξουν στις πτήσεις τους το αεροδρόμιο της πόλης.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στις κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας και πιστεύουμε, ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα των καυσίμων. 
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι τοπικοί φορείς και θεσμοί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και στη συνέχεια, για να βρεθεί η καλύτερη λύση. Αυτό που θέλουμε να γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι το αεροδρόμιο της πόλης μπορεί να είναι το μεγάλο «όπλο», όχι μόνο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά γενικότερα για την τοπική οικονομία. 
Είναι θέμα που αφορά άμεσα το πανεπιστήμιο της πόλης, τα δύο νοσοκομεία, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται, ότι η πολιτική ηγεσία πλέον αντιλαμβάνεται, ότι το αεροδρόμιο είναι απαραίτητο και αναγκαίο και για εθνικούς σκοπούς, αφού είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη γειτονική Αλβανία, και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα ανταγωνιστικά με τη χώρα αυτή, που θα αναπτυχθεί και στον τουριστικό τομέα τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε ο κ. Γκόλας.
anex.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τα χαμόγελα επιστρέφουν με… θετικές εξελίξεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8746883719838076456
Σχόλια
item