Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Το μηχάνημα υπάρχει, το προσωπικό… όχι!



Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Το μηχάνημα υπάρχει, το προσωπικό… όχι!
Αγωνιώδης η προσπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου για να βρεθεί το προσωπικό που

θα λειτουργήσει το μαγνητικό τομογράφο καρδιάς. 
Μια πολύ σημαντική προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο μείζον ζήτημα της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου καρδιάς, καταβάλλει η Διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και ο Διοικητής, Βαγγέλης Καρβούνης.
Ο κ. Καρβούνης και οι συνεργάτες του, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα με τη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, κινούνται προς την κατεύθυνση επίλυσης του θέματος, δηλαδή κινούνται με στόχο να βρεθεί το εκπαιδευμένο προσωπικό για να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο κ. Καρβούνης, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι αναγκαία η πιστοποίηση από πλευράς του ιατρικού προσωπικού και συνεργασία δυο ειδικοτήτων, του καρδιολόγου και του ακτινολόγου.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά. Μάλιστα για να κάνει κάποιος την εξέταση αυτή θα πρέπει να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική με το ανάλογο κόστος. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς για να κάνουν την εξέταση θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλες πόλεις και συνήθως σε ιδιωτικά κέντρα που βρίσκονται είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.
Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο Διοικητής του «Χατζηκώστα», σημείωσε πως συζήτησε αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα και με τον πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας που βρέθηκε στα Γιάννενα πρόσφατα.
Ανάλογες συζητήσεις, όπως είπε, έχει κάνει και με γιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων προκειμένου να διερευνήσει τι πρέπει και πως πρέπει να γίνει. «Ό,τι γίνει θέλουμε να γίνει με τον πιο σωστό τρόπο», σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης.
Από την άλλη όμως, πρέπει να σημειώσουμε πως δύσκολα θα βρεθεί άμεσα η ενδεδειγμένη λύση, καθώς για να αναλάβει τόσο ο καρδιολόγος όσο και ο ακτινολόγος τη διενέργεια της συγκεκριμένης διαγνωστικής εξέτασης, θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική πιστοποίηση. 
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Το μηχάνημα υπάρχει, το προσωπικό… όχι!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7650248674785879746
item