Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών

Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών
Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη και το οποίο μιλούσε για νέα απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.
«Η ανταλλαγή ομολόγων περιλαμβάνεται στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «πρόκειται για μία κίνηση στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του προγράμματος προκειμένου να βελτιώσει την καμπύλη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και να ομαλοποιήσει τις πληρωμές χρέους για τα επόμενα χρόνια».
Αυτή είναι η στρατηγική την οποία ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως την περιγράφουν αρμόδιες πηγές, με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters ότι εξετάζεται η ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με νέα ομόλογα. 
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανέφερε ότι εξετάζεται η ανταλλαγή 20 ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2012 με πέντε νέα.
Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το swap των ομολόγων είναι μία από τις προτάσεις που βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό αλλά, όπως επισημαίνουν, πρόκειται για μία άσκηση η λύση της οποίας εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον και άλλους κρίσιμους παράγοντες. 
Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία με πολλές παραμέτρους και άφηναν να εννοηθεί ότι η λήψη των σχετικών αποφάσεων δεν είναι ένα θέμα του παρόντος.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 στο πλαίσιο του PSI το ελληνικό δημόσιο είχε εκδώσει νέους τίτλους προς τους ιδιώτες που συμμετείχαν σε αυτό ανταλλάσσοντας τους με τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους περίπου στο 50% της ονομαστικής αξίας τους. Αυτούς τους νέους τίτλους αφορούν οι προτάσεις για swap.
Όταν θα ληφθούν οι αποφάσεις για την κίνηση αυτή τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος της ανταλλαγής, το αν θα γίνεται με 4,5 ή 6 νέες εκδόσεις, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία της, σημειώνουν χαρακτηριστικά τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4376292533740782831
Σχόλια
item