Γιάννενα: Ξαφνικό ενδιαφέρον απο εταιρείες καυσίμων για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων-ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Γιάννενα: Ξαφνικό ενδιαφέρον απο εταιρείες καυσίμων για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων-ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


Ξαφνικό και μάλιστα έντονο, ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών καυσίμων για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μετά από τις αρνητικές απαντήσεις και την αδιαφορία που εμφάνιζαν οι ίδιες μέχρι πρόσφατα. 

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ALL NEWS EPIRUS ήδη, η κορυφαία από αυτές κατέθεσε πρόταση στην ΥΠΑ και κατ επέκταση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για την εγκατάστασή της στα Γιάννινα και εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, περιμένοντας το «οκέϋ» για την άμεση λειτουργία της. 

Και δεν μιλάμε μόνο για τα Ελληνικά πετρέλαια και την ΕΚΟ…Το ξαφνικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μετά από...έρευνα που έκαναν οι εταιρείες για την κίνηση του αεροδρομίου και τις αιτήσεις που υπέβαλλαν ξένες αεροπορικές εταιρείες οριστικοποιώντας πτήσεις για το 2018. 

Επιπλέον αξιολόγησαν και το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες από ιδιωτικά αεροσκάφη για στάθμευση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και εφοδιασμό τους με καύσιμα, πέρα από τα ελαφρά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι δύο πτήσεις από Πολωνία και ταυτόχρονα οι πτήσεις από Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη, καθώς και οι συνεχιζόμενες πετυχημένες ακόμη πτήσεις της DAT έπεισαν πλέον τις εταιρείες καυσίμων ότι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων διανύει περίοδο γρήγορης ανάπτυξής του, και όχι απλά εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά ενδεχόμενα καταγραφεί και… ανταγωνισμός για το ποια θα αναλάβει τελικά τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.


Σε αυτό συνετέλεσε και ένας επιπλέον παράγοντας. Υπήρξε ενδιαφέρον από μικρές εταιρείες καυσίμων για να εγκαταστήσουν στα Γιάννινα δεξαμενές καυσίμων για ελαφρά αεροσκάφη και ελικόπτερα που εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εγκαταλείποντας ως ασύμφορα τα αεροδρόμια της Fraport. 


Αυτές όμως οι εταιρείες καυσίμων δεν είχαν την δυνατότητα ανεφοδιασμού μεγάλων αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις τσάρτερ και μια εταιρεία που απευθύνθηκε σε μια από αυτές που έχουν αναλάβει τα αεροδρόμια της Fraport, έδωσε το έναυσμα να αντιληφθούν εκεί ότι στα Γιάννινα κάτι αλλάζει. 

Έκαναν την έρευνά τους, πληροφορήθηκαν για τις πτήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί και το έντονο ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, οπότε αμέσως υπέβαλλαν αίτημα στην ΥΠΑ να αναλάβουν τον εφοδιασμό του αεροδρομίου με καύσιμα. Αυτή η διαδικασία είναι πλέον σε εξέλιξη και σύντομα το πρόβλημα λύνεται οριστικά και ίσως πολύ καλύτερα απ’ ότι είχε σχεδιαστεί.

Η εταιρεία λοιπόν που θα αναλάβει, θα ελέγξει και τις υπόγειες δεξαμενές καυσίμων που υπάρχουν στο αεροδρόμιο για την καταλληλότητά τους και τυχόν επιδιορθώσεις και αλλαγές, ή θα εγκαταστήσει προσωρινά βυτιοφόρα και στη συνέχεια νέες υπόγειες δεξαμενές, αφού από το 2018 (ίσως δοθεί μια μικρή παράταση), όλες οι δεξαμενές καυσίμων στα αεροδρόμια, πρέπει να είναι υπόγειες.


Με αυτή την θετική εξέλιξη πλέον στο θέμα αυτό, η σχεδιαζόμενη σύσκεψη, μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, εκτός κι αν σε αυτή συζητηθεί το θέμα των έργων και την επιτάχυνσή τους.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξαφνικό ενδιαφέρον απο εταιρείες καυσίμων για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων-ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7613029499950343295
item