Πρέβεζα: Στην Πρέβεζα από σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος Πρέβεζα: Στην Πρέβεζα από σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στην Πρέβεζα από σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος

Πρέβεζα: Στην Πρέβεζα από σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος
Τιμητικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου ως Επίτιμου Δημότη Δήμου Πρέβεζας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.
Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στην Πρέβεζα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψη του στην γενέτειρα της μητέρας του την Πρέβεζα.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απεύθυνε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης ο Μακαριότατος επισκέπτεται την αγαπημένη του πόλη η οποία του ετοιμάζει μια ιδιαίτερη υποδοχή.

Ο κ.κ. Αναστάσιος , θα φτάσει στην Πρέβεζα με ολιγομελή συνοδεία (τον ίδιο και δύο συνεργάτες του) από τα Ιωάννινα και το πρώτο βράδυ δεν θα παραστεί σε επίσημες εκδηλώσεις αλλά θα έχει προσωπικές συναντήσεις με αγαπημένα του πρόσωπα.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη της Πρέβεζας.

Στις 11 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης όπου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο κ.Χρυσόστομο.

Στις 12 ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου ο κ.Μπαΐλης θα τον υποδεχτεί και θα του παραδώσει σε ανάμνηση της ιδιαίτερης αυτής ημέρας ένα συμβολικό δώρο.

Αμέσως μετά ο Μακαριότατος θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας όπου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ανακηρύξεως του κ.κ. Αναστασίου σε Επίτιμο Δημότη Πρέβεζας.

Στις 6 το απόγευμα στον Άγιο Χαράλαμπο θα γίνει υποδοχή του Μακαριοτάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών θα τελεστεί Δοξολογία ενώ ο κ. Χρυσόστομος θα παρασημοφορήσει τον κ.κ Αναστάσιο με την Ανωτάτη Τιμητική Διάκρισης της Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Στις 7, θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας ενώ το τμήμα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Γιώργο Τσούκη θα παρουσιάσουν τέσσερα παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή του Πωγωνίου

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν σύσσωμοι οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης (αφού η πρόσκληση είναι ανοιχτή), ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Την Παρασκευή ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί τους τάφους των παππούδων του (οικογένεια Μαλτέζου) στο κοιμητήριο της Πρέβεζας και πιθανότατα και το Μουσείο της Νικόπολης.

Όπως δεσμεύτηκε δε, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει στην Πρέβεζα και την Παρασκευή (αφού αρχικά προβλέπονταν αναχώρησή του το απόγευμα) αφού επιθυμία του είναι να δει την πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχει συναντήσεις με τους ανθρώπους της.

Δημοτική Ραδιοφωνία
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στην Πρέβεζα από σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6555040055476552072
Σχόλια
item