Θεσπρωτία: ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη

Θεσπρωτία: ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη
«Μαύρη Παρασκευή» θεωρείται η χθεσινή. 
Οι οικονομικά εξαντλημένοι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν σήμερα 2,3 δις € . 

Σοκ και δέος προκαλούν, πέρα από την αύξηση των φόρων, πολλοί φόροι που πληρώνονται κι έχουν σχέση με τα «δίδακτρα» που πληρώνουμε για την ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ για κατόχους ακινήτων , οικοπέδων, ή κατόχους μιας μικρής περιουσίας στα χωριά της ακριτικής Θεσπρωτίας. 

Για τους «Ακρίτες» Θεσπρωτούς, αλλά και για τους θεσπρωτικής καταγωγής Ομογενείς και Μετανάστες, ο ΕΝΦΙΑ δίνει την αίσθηση πως το Κράτος μας δε σέβεται ούτε τους κόπους, ούτε τον ιδρώτα, μα ούτε και την αγάπη για τον Τόπο και τα χωριά των απανταχού Θεσπρωτών. 

Θα πρέπει κανείς να θυμίσει στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο τι έλεγαν προεκλογικά για το ΕΝΦΙΑ, αλλά πως οι απανταχού Θεσπρωτοί ήταν οι «επενδυτές» (κυρίως στο κλάδο της οικοδομής), που αναζητούνται σήμερα . Ίσως ξεχνούν τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όσο και στους εναπομείναντες, ανύπαρκτους κι άφωνους στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας πως οι Έλληνες του Εξωτερικού για πολλά χρόνια, ήταν οι «συναλλαγματοφόροι» της Ελλάδας που χάριζαν μια αξιόλογη «ρευστότητα» στην οικονομία μας. Ήταν αυτοί που συνέβαλαν, ώστε η ελληνική οικονομία «να απογειώσει» τη Θεσπρωτία και η θεσπρωτική κοινωνία να γνωρίσει μια αξιοσημείωτη ευημερία και ταχεία ανάπτυξη!...

Οι Θεσπρωτοί νιώθουν κι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τους «γδέρνουν». Καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για το ακίνητό τους στην Ηγουμενίτσα, στην Παραμυθιά ή στο Φιλιάτι. 

Αλλά αυτό που δεν χωράει ο νους τους είναι ο «ΣΥΡΙΖΟαριστερός» ΕΝΦΙΑ, το «χαράτσι» για το σπιτάκι ή το περιβολάκι που φαίνεται, σύμφωνα με τη φορολογική τους δήλωση, να έχουν στο χωριό από όπου κατάγονται.

Αυτό το ανεκτίμητης …συναισθηματικής αξίας σπιτάκι ή περιβολάκι στα χωριά της «ερημωμένης» και γερασμένης Θεσπρωτίας, αναγκάζονται πολλές φορές να αποχωριστούν αρκετοί Συντοπίτες μας, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση ή τα δημοτικά τέλη. 

Αναγκάζονται, με πόνο ψυχής, να «αδιαφορούν» για την αναγκαιότητα συντήρησης του… ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας περιουσιακού στοιχείου και να αποφεύγουν να έρχονται στα χωριά τους! …

Διαπιστώνεται με θλίψη, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο εφαρμόζει με μεγαλύτερη δόση τις μεγάλες νεοφιλελεύθερες αλλαγές που δαιμονοποιούσε, αλλά έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κόλαση «των φόρων» . Και ο Έλληνας αναγκάζεται να «κρύβεται» μέχρι και στην ονομαστική του γιορτή!…


Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε, ο κάθε βουλευτής γιατί να φορολογείται μόνο για το 30% του εισοδήματός του και γιατί να έχει τόσα προνόμια ή να βαφτίζει το νόμιμο, ηθικό; Ο άφαντος κι «άλαλος» κ. Κάτσης καθώς και οι «ελπιδοφόροι σωτήρες» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άποψη για όλα αυτά τα θέματα;

Η πολιτική της κυβέρνησης εξοργίζει τους Έλληνες, εξοργίζει τους απανταχού Θεσπρωτούς, εξοργίζει κι αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν τα τελευταία χρόνια με τη μεγαλόστομη «αριστερή κυβέρνηση του λίγο ως καθόλου» και σήμερα αναγκάζονται στη Γερμανία να αντιμετωπίζουν το « χάος κι ανικανότητα» στο θέμα της ελληνόγλωσσης εκπ/σης , από το σημερινό υπουργείο Παιδείας. 

Όλους αυτούς το πολιτικό σύστημα κάνει (και) τους Θεσπρωτούς να μουντζώνουν και με τα δυο τους χέρια προς την κατεύθυνση των πολιτικών απατεώνων και των απατεώνων που καταλήστευσαν την Ελλάδα. 

Ιδιαίτερα οι Θεσπρωτοί μικροομολογιούχοι που εμπιστεύθηκαν στην Πατρίδα τις οικονομίες τους που με ιδρώτα απέκτησαν για να αγοραστούν ομόλογα «με την εγγύηση του ελληνικού κράτους», νιώθουν πως τους καταλήστευσε (53,5% των οικονομιών τους) η Πατρίδα με το PSI. 

Για τους μικροομολογιούχους αποτελεί κόκκινο πανί και το μεγαλόστομο κι αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δημιούργησε ανυπολόγιστες ζημιές στις σχέσεις εμπιστοσύνης των Ελλήνων με την Πατρίδα. 

Ερωτώ, μπορούν να σταθούν στο ύψος των αναγκών των Θεσπρωτών «οι αδιάφοροι κι αναποτελεσματικοί διαχειριστές της κρίσης» , οι βουλευτές και οι Τοπικοί Άρχοντες; Να ξέρουν πως με βολικές μεταθέσεις ευθυνών κι έναν ανούσιο καταγγελτικό λόγο δεν μπορούν να δικαιολογηθούν!…
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8829787882800703752
item