Γιάννενα: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΜΟΥ - Σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Γιάννενα, μοτοσικλετιστές απ’ όλη την Ευρώπη

Γιάννενα: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΜΟΥ - Σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Γιάννενα, μοτοσικλετιστές απ’ όλη την Ευρώπη
Μια μεγάλη εκδήλωση που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, φιλοξενεί η Ήπειρος, με επίκεντρο τα Γιάννινα και πολλές περιοχές τόσο στα ορεινά, όσο και στα παράλια της περιφέρειας.
Ο λόγος για την ετήσια Ταξιδιωτική – Περιηγητική Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλετισμού (FIM). 
Η διοργάνωση Mototour of Nations 2017 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από πολλές χώρες θα επισκεφτούν και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και την ομορφιά του Ζαγορίου.
Περισσότεροι από 250 μοτοσικλετιστές από 20 διαφορετικές χώρες βρίσκονται στην περιοχή και ξεκίνησαν χθες τις τουριστικές – περιηγητικές διαδρομές γνωρίζοντας κάποια από τα... κρυμμένα μυστικά της ηπειρωτικής φύσης και των διαδρομών σε αυτή.
Πρόκειται όπως τόνισαν οι διοργανωτές για μία εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσει η Ήπειρος εκατοντάδες πρεσβευτές στο εξωτερικό που θα μεταφέρουν τις εικόνες αυτές στις χώρες τους, δημιουργώντας μία μεγάλη δυναμική επισκεψιμότητας.
Η πρώτη διαδρομή έγινε χθες το πρωί με αφετηρία το Epirus Palace και ήταν μήκους 247 χλμ από τα Γιάννενα στην Ηγουμενίτσα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, έπειτα στην Πάργα και επιστροφή στα Γιάννενα.
Αμέσως μετά την αναχώρηση του πρώτου γκρουπ μοτοσικλετιστών εκπρόσωποι των διοργανωτών και των τοπικών φορέων σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν στη διοργάνωση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο εκείνων που στάθηκαν αρωγοί από την αρχή.
Ο πρόεδρος της ΜΟΤΟΕ Στέλιος Κορέλης, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Παναγιώτης Καλαϊτζής και ο διευθυντής της Επιτροπής Τουρισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΝταμιάνοΣαμπάνα τόνισαν ότι η διοργάνωση αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα για αντίστοιχες και ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στην περιοχή και τη χώρα.
«Αυτό που μας δυσκόλεψε περισσότερο απ’ όλα ήταν ποιες περιοχές θα αποκλείσουμε από τις διαδρομές. Είναι τόσο μεγάλος ο φυσικός πλούτος της περιοχής που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποκλείσουμε κάποιες διαδρομές. 
Επιλέξαμε ωστόσο τις τρεις διαφορετικές διαδρομές προσπαθώντας να συνδυάσουμε τη γνωριμία με την ορεινή Ήπειρο και τα παράλιά της», τόνισε ο κ. Καλαϊτζής.
Η πολιτεία, σε αντίθεση ίσως με μία διαχρονική απαξίωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει βρει ένα κοινό σημείο επαφής με την ΜΟΤΟΕ, όπως απέδειξε και η παρουσία του ΓΓΑ κ. Συναδινού στη συνέντευξη τύπου.
Ο ίδιος μάλιστα είναι λάτρης της μοτοσικλέτας, την οποία χαρακτήρισε ως ένα ασφαλές μέσω μετακίνησης, όταν πληρούνται οι όροι και οι κανόνες της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.
Παράλληλα τόνισε πως η ΓΓΑ ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και στήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ομοσπονδία.
Από την Περιφέρεια Ηπείρου ο εκτελεστικός γραμματέας Δημ. Σιώλος τόνισε πως η διοργάνωση δικαιώνει έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου που είναι η προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό, μέσα από διάφορες μορφές τουρισμού. 
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας έκανε λόγο για μία δυναμική πρωτοβουλία με θετικό πρόσημο για την περιοχή και ευχαρίστησε τους διοργανωτές που επέλεξαν μεταξύ άλλων να εντάξουν στο τριήμερο πρόγραμμα των περιηγήσεων και μία στάση στο νέο λιμανάκι στο Πέραμα όπως και την επίσκεψη στο Σπήλαιο.
Η περσινή διοργάνωση έγινε στο Πόρτο ενώ η προπέρσινη στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μοτοσικλετιστές και μοτοσικλετίστριες από πολλές χώρες, Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Μεγ. Βρετανία, Μονακό, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.
Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά διεθνών μοτοσικλετιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΜΟΤ.ΟΕ στην Ελλάδα. 
Προηγήθηκε το 2016 το Ευρωπαϊκό συνέδριο της FIM που έγινε (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Καβάλα 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2016, ενώ έπονται το FIM-Europe Club meeting το 2018 και το FIM-Motocamp το 2019. 
Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΜΟΥ - Σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Γιάννενα, μοτοσικλετιστές απ’ όλη την Ευρώπη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7251656373100602442
item