Άρτα: ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ - Μηχανικοί του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν μελέτη για την αναστήλωσή της Άρτα: ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ - Μηχανικοί του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν μελέτη για την αναστήλωσή της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ - Μηχανικοί του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν μελέτη για την αναστήλωσή της

Άρτα: ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ - Μηχανικοί του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν μελέτη για την αναστήλωσή της
Το πρώτο βήμα για την σύνταξη της Μελέτης για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου έγινε με την άφιξη στις Πηγές Άρτας δύο διπλωματούχων μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους. 

Αυτοί θα παραμείνουν για τρεις ημέρες στις Πηγές για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στα υπολείμματα της Γέφυρας Κοράκου.

Είναι ένα μεγάλο βήμα μετά την ημερίδα της 23-8-2010 και τις χρόνιες προσπάθειες της διαπεριφερειακής Επιτροπής φορέων, αλλά και απλών ανθρώπων ώστε να ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Οργανωτική επιτροπή για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου της οποίας πρόεδρος είναι ο Μενέλαος Παπαδημητρίου συμμετέχουν οι δύο δήμοι Γ. Καραϊσκάκη και Αργιθέας, οι δύο Aντιπεριφέρειες Άρτας και Καρδίτσας, η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και το ΚΠΕ Μουζακίου.

Η αρχή έγινε με την επαφή που είχε η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας ως μέλος και αυτή της παραπάνω Επιτροπής, με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου τον συμπατριώτη Ηπειρώτη Χρήστο Γιαννέλο ο οποίος συμμετέχει και στην αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας. 

Έτσι στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π ανατέθηκε μεταπτυχιακή εργασία σε δυο διπλωματούχους Πολιτικούς μηχανικούς του Ε.Μ.Π τους κ.κ Χούσο και Τσέλιο με θέμα την τεκμηρίωση και την μελέτη της Γέφυρας Κοράκου καθώς και την διατύπωση προτάσεων για την αναστήλωσή της.

Οι δύο μηχανικοί θα έλθουν σε επαφή και με τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες εστάλησαν και έγγραφα. Αυτοί θα συλλέξουν πληροφοριακά στοιχεία και θα προβούν σε μετρήσεις χρήσιμες για την εκπόνηση της προμελέτης με υπερσύγχρονα μηχανήματα ακριβείας, ενώ θα κάνουν και δειγματοληψίες.

Τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση της προμελέτης και μελέτης για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου.

Της εργασίας αυτής εποπτεύει η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π κ. Ελισάβετ Βιντζηλαίου.

aetostz
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ - Μηχανικοί του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν μελέτη για την αναστήλωσή της
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3564148843503674834
Σχόλια
item