Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Εθνοφύλακες Παρουσία ΥΠΑΜ! Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Εθνοφύλακες Παρουσία ΥΠΑΜ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Εθνοφύλακες Παρουσία ΥΠΑΜ!

Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Εθνοφύλακες Παρουσία ΥΠΑΜ!
Η τελετή απονομής διακριτικών εμβλημάτων και Τιμητικών διπλωμάτων στους Εθελοντές Κύπριους  Εθνοφύλακες, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» απο την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Κύπρου
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας, η ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς, οι Διοικητές Σχηματισμών, οι Διοικητές και οι Υποδιοικητές Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες στελεχών και στρατιωτών.
Κατά την τελετή απονεμήθηκαν διακριτικά εμβλήματα και τιμητικά διπλώματα σε Εθνοφύλακες οι οποίοι παρότι έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας και δικαιούνται οριστικής απόλυσης από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, αυτοί αιτήθηκαν και παρέτειναν εθελοντικά την υπηρεσία τους για άλλο ένα χρόνο.
Τα διακριτικά εμβλήματα που απονεμήθηκαν στους εθελοντές Εθνοφύλακες διακρίνονται σε τρεις τάξεις, Α’, Β’ και Γ’ τα οποία απονέμονται σε εθελοντές Εθνοφύλακες που έχουν συνεχή υπηρεσία 8, 6 και 3 χρόνων και επιδόθηκαν από τους κ. Υπουργό Άμυνας, Αρχηγό και Υπαρχηγό ΓΕΕΦ αντίστοιχα.
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς  Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης ευχαρίστησε τους Εθνοφύλακες για την διαχρονική προσφορά τους προς την Εθνική Φρουρά και την Πατρίδα γενικότερα και εξήρε την αξιόλογη προσφορά τόσο των εθνοφυλάκων, όσο και των εφέδρων, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της Εθνικής Φρουράς.
Να σημειωθεί ότι ως ένδειξη τιμής προς την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά των εφέδρων και εθνοφυλάκων, το ΓΕΕΦ έχει ανακηρύξει το έτος 2018, ως «Έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής», στο πλαίσιο του οποίου θα οργανωθούν και θα εκτελεστούν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις.
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Εθνοφύλακες Παρουσία ΥΠΑΜ!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3373822780789793947
Σχόλια
item