Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Πουέμπλα του Μεξικού - 42 νεκροί μέχρι στιγμής (pics & vid)

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Πουέμπλα του Μεξικού - 42 νεκροί μέχρι στιγμής (pics & vid)
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών που συγκλόνισε το Μεξικό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. 

Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Graco Ramirez, τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα τραυματίες στα περίχωρα της Πολίτείας. 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Πουέμπλα.
Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.
Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και εστιακό  βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο. 
Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο κτήρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός αυτός έρχεται 32 χρόνια έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό 8 Ρίχτερ που είχε χτυπήσει την Πόλη του Μεξικού αφήνοντας πίσω περισσότερους από 5.000 νεκρούς.
Τραγική ειρωνεία. Δύο ώρες πριν το σεισμό, πραγματοποιούνταν μεγάλη άσκηση για σεισμούς.  Για πέντε τουλάχιστον νεκρούς κάνει λόγο το Reuters.
The drill just took place. Thank you for your cooperation #SimulacroCDMXpic.twitter.com/WmBUzIAihN

Center of Mexico City right now after 7.4 earthquake. Scary. Hope folks are ok. Video shot by a friend in DF
🇲🇽 LATEST: President activates major disaster plan after quake; calls for National Emergency Cmte. to assess situation, reports NBC News
🇲🇽 WHOA! Watch this building rock back and forth as the earthquake strikes Mexico City. (Images: @AlertaChiapas)
EXCLUSIVE: @Telemundo employees scramble to escape their Mexico offices when the Mexico City earthquake hit.  

 

epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Πουέμπλα του Μεξικού - 42 νεκροί μέχρι στιγμής (pics & vid)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3282145791018317939
item