Γερμανία: Το 61% των Γερμανών δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ Γερμανία: Το 61% των Γερμανών δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Το 61% των Γερμανών δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ

Το 61% των Γερμανών δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ/ Φωτογραφία: Markus Schreiber/ AP
Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για την ένταξή της στην ΕΕ τάσσεται το 61% των Γερμανών.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση «Πολιτικό Βαρόμετρο» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF, το 80% των Γερμανών ζητά να ασκηθεί περισσότερη οικονομική πίεση στην Άγκυρα ενώ μόλις το 4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα πρέπει να προχωρήσουν.
Μόνο το 15% εκτιμά ότι πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής. Κατά την ίδια έρευνα, το 78% θεωρεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ το 80% βρίσκει καλό μέτρο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 38%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), η Αριστερά και οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί με 22%, 9% και 8% αντίστοιχα. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) χάνουν μια μονάδα και μένουν στο 9%, στο ίδιο ποσοστό με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία όμως κερδίζει μια μονάδα.
Στο υποθετικό ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με 57% έναντι 33% του Μάρτιν Σουλτς, ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας, προηγείται η καγκελάριος Μέρκελ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ο Πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ. 
Όσο για το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές, οι περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν την συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού CDU/CSU με το SPD.
Παράλληλα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, η Χριστιανική Ένωση χάνει μετά την προεκλογική τηλεμαχία μία μονάδα και μένει στο 37%, που αποτελεί την χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. 
Από την άλλη πλευρά το SPD μένει σταθερό στο 23%, καθώς, όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο Μάρτιν Σουλτς δεν κατόρθωσε να βελτιώσει τα ποσοστά του στην τηλεμαχία, όπως είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια ο υποψήφιος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ.
Τρίτη δύναμη στην δημοσκόπηση αναδεικνύεται η Αριστερά με 10%, ενώ το FDP κερδίζει μια μονάδα και φτάνει το 9%. H AfD μένει σταθερή στο 9%, όπως και οι Πράσινοι στο 8%.
Με βάση και τις δύο δημοσκοπήσεις πάντως, μπορούν να σχηματιστούν είτε μεγάλος συνασπισμός είτε συνασπισμός «Τζαμάικα» -από τα χρώματα των κομμάτων CDU/CSU, FDP και Πρασίνων και της σημαίας της Τζαμάικας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Γερμανία: Το 61% των Γερμανών δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 737900587848960109
Σχόλια
item