Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι 5οι «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι 5οι «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι 5οι «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου

Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι 5οι «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που το 31 π.Χ έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Ακτίου, οι 5οι «Εν Νικοπολει Ακτια» Αγώνες Δρόμου. 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε αγώνες δρόμου αφιερωμένους σε αυτό το ιστορικό γεγονός.


Στους αγώνες έτρεξαν περισσότεροι από 400 δρομείς, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση, ενώ για πρώτη φορά φέτος διεξήχθη και αγώνας 5 χιλιομέτρων.

Η αφετηρία του αγώνα των 10 χλμ δόθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο, το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης, όπου κατά την Αρχαιότητα διεξάγονταν (και εκεί) τα Άκτια, αγώνες ισολύμπιοι και πεντετηρικοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και περιλάμβαναν γυμνικούς και ιππικούς αγώνες, μουσικά αγωνίσματα, λεμβοδρομίες και εικονικές ναυμαχίες.


Σημαντική ήταν η συμβολή στην διοργάνωση, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου, του ΕΚΑΒ, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών.

Στους φετινούς αγώνες, λίγο μετά τον τερματισμό στη Πλατεία Ανδρούτσου, βρισκόταν  εκπρόσωπος από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου θεατές και συμμετέχοντες μπορούσαν να προσφέρουν χρήματα ή είδη πρώτης ανάγκης.


Σε όλους τους δρομείς που τερμάτισαν δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια των αγώνων, ενώ ο Νικητής εκτός από το Κύπελλο στέφθηκε και με στεφάνι φτιαγμένο από Νεροκάλαμο, αντίστοιχο με αυτό που έστεφαν τους νικητές στα Άκτια.
Οι νικητές των αγώνων ανα κατηγορία είναι:
Μαθητές δημοτικού
Αγόρια
1ος Μάτας Απόστολος
2ος Τζαβάρας Δημήτρης,
3ος Καρακώστας Κωνσταντίνος

Κορίτσια
1η Αδάμου Ανθία
2η Αδάμου Χριστίνα
3η Άννα Κωνσταντινίδη

Μαθητές Γυμνασίου:
Αγόρια
1ος Νίκος Σπυράκος
2ος Μάρκος Μικρώνης
3ος Νίκος Περδικάρης

Κορίτσια
1η Ευδοξία Τόλιου
2η Ιπολλύτη Γατσέλου
3η Ανδρονίκη Φερεντίνου

Νικητές 5 χλμ


Άνδρες (Γενική)
1ος Γεώργιος Χρήστου
2ος Ιωάννης Βαραμπούτης
3ος Κωνσταντίνος Πρωτοπόρος

Γυναίκες (Γενική)
1η Ζωή Μύτικα
2η Ρούλα Τζαβάρα
3η Λαμπρινή Χαλκιά

Νικητές 10 χιλιομέτρων
Άνδρες (Γενική)
1ος Μιχάλης Παρμάκης
2ος Ευστάθιος Χαμοσφακίδης
3ος Γεώργιος Γκογιάννος

Γυναίκες (Γενική)
1η Δήμητρα Τσαλοκώστα
2η Ερμιόνη Χασκή
3η Ιωάννα Πέτρου
Όλα τα αποτελέσματα και οι χρόνοι των αθλητών αναρτηθούν στην σελίδα της διοργάνωσης.

mypreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι 5οι «Εν Νικοπόλει Άκτια» Αγώνες Δρόμου
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2471704386809323255
Σχόλια
item