Πρέβεζα: Στον… αέρα 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν Πρέβεζα: Στον… αέρα 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στον… αέρα 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν

Πρέβεζα: Στον… αέρα 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν
Σοβαρό ζήτημα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΓΝ Πρέβεζας ως επικουρικό προσωπικό 5 εργαζόμενοι, έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες. Εφόσον μάλιστα το Νοσοκομείο «αποψιλωθεί», θα προκύψουν και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.
Ειδικότερα ένας ιατρός και 4 εργαζόμενοι σε μη ιατρικούς κλάδους (οι δύο συμβάσεις μάλιστα – του ιατρού και ενός από τους 4 που ανήκουν στο μη ιατρικό προσωπικό, λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου), βλέπουν τις συμβάσεις τους να λήγουν μέχρι το τέλος του χρόνου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση πως αυτές θα ανανεωθούν.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝ Πρέβεζας έστειλε έγγραφο ερώτημα στη διοίκηση του Νοσοκομείου, το οποίο με τη σειρά του απάντησε εγγράφως πως έχει ήδη στείλει σχετικό έγγραφο αίτημα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ζητά την παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού, για την κάλυψη αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου και ζητά επίσης –κάτι που είναι βασικό- το απαιτούμενο κονδύλι για τον προϋπολογισμό του ΓΝ Πρέβεζας.
Το ΓΝ Πρέβεζας συναντά πάλι ένα βασικό πρόβλημα για τα δημόσια νοσοκομεία, αυτό των προϋπολογισμών τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Νομοσχέδιο για την Υγεία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ανέφερε πως με τροπολογία έχει ρυθμιστεί η επέκταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που έληγε η σύμβασή του στις 30/9, κατά ένα χρόνο.
Ήταν «κενά λόγια» οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργού;
Η 6η ΥΠΕ θα ρυθμίσει το πρόβλημα, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα πλέον με τους 5 εργαζόμενους;
Το… μπαλάκι πλέον έχει περάσει στην 6η ΥΠΕ, ώστε να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με την επέκταση των συμβάσεων και να μην «απωλέσει» 5 εργαζόμενους το ΓΝ Πρέβεζας.
atpreveza.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στον… αέρα 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7819198502941505561
Σχόλια
item