Τουλάχιστον 59 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε Μεξικό Τουλάχιστον 59 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε Μεξικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουλάχιστον 59 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε Μεξικό

Τουλάχιστον 59 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε Μεξικό

Τουλάχιστον 59 νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό που
συγκλόνισε το Μεξικό, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας.

Τον βαρύτερο φόρο αίματος πλήρωσε η νότια πολιτεία Οαξάκα, όπου έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 45 θάνατοι. Ακόμα 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας και τρεις στην Ταμπάσκο. Ένας άνθρωπος έχασε επίσης της ζωή του στη γειτονική Γουατεμάλα, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς στην Ταμπάσκο, βρίσκονται και δύο παιδιά, περιλαμβανομένου ενός βρέφους που κατέληξε αφού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της αναπνευστικής υποστήριξης που δεχόταν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα τον τελευταίο αιώνα, τοποθετώντας την ισχύ στους 8,2 βαθμούς. Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών ωστόσο υπολογίζει πως η δόνηση ήταν 8,1 Ρίχτερ.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και έγινε idia;itera αισθητός σε μεγάλο τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της Πόλης του Μεξικού, η οποία απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το υποθαλάσσιο επίκεντρο.

Κτήρια άρχισαν να κινούνται έντονα, ενώ χιλιάδες πανικόβλητοι κάτοικοι βγήκαν με τις πιτζάμες τους από τα σπίτια τους.

Epirusblog Gr
5 of 5
Τουλάχιστον 59 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε Μεξικό
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 193525618500761371
Σχόλια
item