Το Τέξας μετρά τις πληγές του από τον Χάρβεϊ - Στους 47 οι νεκροί Το Τέξας μετρά τις πληγές του από τον Χάρβεϊ - Στους 47 οι νεκροί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Τέξας μετρά τις πληγές του από τον Χάρβεϊ - Στους 47 οι νεκροί

Το Τέξας μετρά τις πληγές του από τον Χάρβεϊ - Στους 47 οι νεκροί

Τις πληγές του μετρά το Τέξας μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ που άφησε πίσω της τουλάχιστον 47 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές σε έξι κομητείες, περιλαμβανομένου του Χιούστον, και ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη τουλάχιστον 19 άνθρωποι αγνοούνται.

Στην κομητεία Όραντζ, στα σύνορα του Τέξας με τη Λουιζιάνα, η Εθνοφρουρά εξακολουθεί να απομακρύνει ανθρώπους που ήταν εγκλωβισμένοι εξαιτίας των πλημμυρών, ενώ οι ασθενείς του νοσοκομείου της περιοχής απομακρύνθηκαν καθώς υπάρχουν φόβοι για νέες πλημμύρες από την υπερχείλιση ενός κοντινού ποταμού.

Συνολικά είχε ζητηθεί σε περίπου 779.000 κατοίκους του Τέξας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ακόμη 980.000 έφυγαν οικειοθελώς μπροστά στον κίνδυνο πλημμύρας από τους υπερχειλισμένους ποταμούς και τις δεξαμενές, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Στην πόλη Μπομόν, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Χιούστον, έχει διακοπεί η παροχή νερού.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας 18 άτομα διασώθηκανσύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ. 


Η διακοπή της υδροδότησης και οι κίνδυνοι για την υγεία που προκαλούνται από τις πλημμύρες είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι του Τέξας.

Σε αυτά προστίθεται και ο φόβος χημικής μόλυνσης μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο χημικών της Arkema, από το οποίο εκλύθηκε «εξαιρετικά επικίνδυνος καπνός», όπως προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema) Μπροκ Λονγκ. Οι αρχές γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι υπήρχε κίνδυνος γι αυτό είχαν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων.

Ο Χάρβεϊ ήταν ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έχει πλήξει την Πολιτεία αυτή των ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια. Η καταστροφική του πορεία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, καθώς κατευθύνεται προς το εσωτερικό της χώρας.

Βάσει εκτιμήσεων της αμερικανικής προεδρίας, ο Χάρβεϊ έπληξε συνολικά περίπου 100.000 κατοικίες σε διάφορες πόλεις του Τέξας. Τις περιοχές του Χιούστον και του Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα θα επισκεφτεί αύριο Σάββατο, ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει ένα εκατ. δολάρια(840.000 ευρώ) από τα προσωπικά του κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων ενώ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μέσω του ιδρύματός του, προσέφερε επίσης 1 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο Χάρβεϊ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Το Τέξας μετρά τις πληγές του από τον Χάρβεϊ - Στους 47 οι νεκροί
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 280782893600568919
Σχόλια
item