Ήπειρος: 4,2 εκ. ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό Ήπειρος: 4,2 εκ. ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: 4,2 εκ. ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό

Ήπειρος: 4,2 εκ. ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό

Τη δυνατότητα ανανέωσης του υπάρχοντος εργαστηριακού εξοπλισμού και απόκτησης νέου αποκτούν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηπείρου, καθώς, μέσω του ΕΣΠΑ, θα διατεθούν συνολικά 4.255.037,20 ευρώ.

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας») τρεις πράξεις, με τις οποίες θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΤΕΙ Ηπείρου και της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του πανεπιστημίου θα διατεθούν 3,1 εκ. ευρώ για την απόκτηση επιστημονικών οργάνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών συγκροτημάτων, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, περιφερειακών συσκευών και λογισμικού, οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων, καθώς και επιστημονικών εργαλείων. 


Με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, προβλέπεται να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια των τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φ.Π.Ψ., Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, καθώς και το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.

Για το ΤΕΙ Ηπείρου, θα διατεθεί 1 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού στα τμήματα Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, και Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών.


Για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων θα διατεθούν 155.037,20 ευρώ και προβλέπεται η απόκτηση εξοπλισμού και επίπλων για την αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής, και εξοπλισμού, μουσικών οργάνων, επίπλων και εγκατάσταση υποδομών ήχου, για την αναβάθμιση του εργαστηρίου Θεωρίας και Πράξης Διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής. 


Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές στο αντικείμενο των Ιερατικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: 4,2 εκ. ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4747029316179808338
Σχόλια
item