Γιάννενα: Χρώμα, δράσεις και… χαρά στο 2ο Φεστιβάλ της ΧΕΝ Ιωαννίνων Γιάννενα: Χρώμα, δράσεις και… χαρά στο 2ο Φεστιβάλ της ΧΕΝ Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χρώμα, δράσεις και… χαρά στο 2ο Φεστιβάλ της ΧΕΝ Ιωαννίνων

Γιάννενα: Χρώμα, δράσεις και… χαρά στο 2ο Φεστιβάλ της ΧΕΝ Ιωαννίνων

Παραστάσεις, σεμινάρια μουσικής, χορός, τραγούδι, κατασκευές, πειράματα, διαδραστικό παιχνίδι… και τι δεν είχε το 2ο Φεστιβάλ «Χαράς και Ενότητας» που επί τριήμερο διεξήγαγε η ΧΕΝ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, κοινωφελείς οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». 

Μόνο… μελανό σημείο της όλης διοργάνωσης, η απουσία σχολείων της πόλης, τη συμμετοχή των οποίων είχε ζητήσει η ΧΕΝ επιδιώκοντας να φέρει τα Γιαννιωτόπουλα πιο κοντά στα παιδιά με αναπηρίες, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους πάνω στα δικαιώματα της ειδικής αυτής κατηγορίας συμπολιτών μας!


Πρωτότυπες δράσεις
Την έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ κήρυξε το απόγευμα της Παρασκευής η Γιαννιώτισσα Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας Ανθή Λιάγκου (φωτό), εκφράζοντας τη χαρά της για την παρουσία της στη διοργάνωση. 


Ακολούθησαν διάφορες δράσεις στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» με τη συμμετοχή φορέων και παιδιών ΑμεΑ, όπως εξάλλου συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου, όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια και δράσεις που φάνηκαν να απολαμβάνουν.

Χθες το πρωί πάλι, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε ημερίδα με τον εθελοντισμό στο θεματικό της επίκεντρο, την οποία χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα και οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας και Βάσω Μέγα. 


Όλοι τους υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού ως πρακτικής, ειδικά στις μέρες μας, που η Πολιτεία αδυνατεί εν πολλοίς να καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Απόντα τα σχολεία!
Προλογίζοντας την ημερίδα, η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη ευχαρίστησε όλους τους φορείς που υποστήριξαν τις δράσεις του Φεστιβάλ, δεν έκρυψε όμως και την πικρία της για το γεγονός ότι παρόλο που είχε γίνει κάλεσμα, διά μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε δημοτικά σχολεία της πόλης προκειμένου οι μαθητές τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του παρέα με τα παιδιά ΑμεΑ, δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση. 


«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Δε μπορούμε να λέμε ότι υποστηρίζουμε τους ΑμεΑ συμπολίτες μας και να μένουμε στα λόγια. Πρέπει να δείχνουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, έμπρακτα αυτή την υποστήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά η. κ. Στεφανίδη.

Ακολούθως οι Νατάσα Μπέγκα της ΕΛΕΠΑΠ, Γιώργος Νικολόπουλος του ΚΕΛΕΤΡΟΝ, η Κασσιανή Πανάγιου των Παιδικών Χωριών SOS, ο Νικόλαος Βαβλιάρας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος  και εκπρόσωπος των Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων, παρουσίασαν καθένας το έργο της δομής που εκπροσωπούσε. Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε με μουσικό πρόγραμμα. 


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Χρώμα, δράσεις και… χαρά στο 2ο Φεστιβάλ της ΧΕΝ Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7292283475043315729
Σχόλια
item