Εξουδετερώθηκε η μεγάλη βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη

Εξουδετερώθηκε η μεγάλη βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη

Γερμανοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν σήμερα στη Φρανκφούρτη μια μεγάλη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αφού προηγουμένως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρων. 

Περίπου 60.000 άνθρωποι (το 10% των κατοίκων της πόλης) πήραν εντολή να απομακρυνθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκκένωσης περιοχής που έχει πραγματοποιηθεί μεταπολεμικά στη Γερμανία. Περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βοήθησαν να εκκενωθεί η περιοχή γύρω από τη βόμβα, η οποία ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εργοτάξιο.

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι βομβών και πυρομαχικών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, ακόμη και κάτω από κτήρια.

Τα βρετανικά και τα αμερικανικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν τη χώρα με 1,5 εκατομμύριο τόνους βομβών οι οποίες σκότωσαν 600.000 ανθρώπους. Αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι το 15% των βομβών αυτών δεν εξερράγησαν και μερικές βρίσκονται θαμμένες σε βάθος μέχρι και έξι μέτρων.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης αυτής της βόμβας βάρους 1,8 τόνων, την οποία είχε ρίξει η βρετανική πολεμική αεροπορία RAF, άρχισε με καθυστέρηση το απόγευμα. Η εκκένωση της περιοχής χρειάσθηκε περισσότερο χρόνο απ' ό,τι είχε προβλεφθεί επειδή μερικοί κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η βόμβα ονομάσθηκε «Blockbuster» από τους κατοίκους της Φρανκφούρτης λόγω της βάρους 1,4 τόνων γόμωσής της, που θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο.
epirusblog.gr
5 of 5
Εξουδετερώθηκε η μεγάλη βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6593437579924452359
item