Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Μια μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές και 33 μήνες μετά το «ουάου» του Γιάννη Βαρουφάκη στις 30 Ιανουαρίου του 2015, ο επικεφαλής του Eurogroup επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν την πληροφορία ενώ από την πλευρά των Ευρωπαίων η επίσκεψη του κυρίου Ντάισελμπλουμ δεν συνδέεται με τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης αλλά με την ανάγκη για την διατήρηση της καλής σχέσης ανάμεσα στην Ευρωομάδα και την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Ντάισελμπλουμ αναμένεται να αντικατασταθεί τους επόμενους μήνες μετά τη συντριβή του κόμματος του στις Ολλανδικές εκλογές και βεβαίως εφόσον η θητεία του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους για να τον αντικαταστήσουν στη θέση του προέδρου του Eurogroup είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Η επίσκεψη του κ. Ντάισελμπλουμ έρχεται 33 σχεδόν μήνες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον τότε υπουργό κ. Γιάννη Βαρουφάκη στις 30 Ιανουαρίου 2015 μόλις πέντε ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣυΡιζΑ στις 25 Ιανουαρίου του ίδιου μήνα. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4753560277250540154
Σχόλια
item