Μπαράζ εφόδων στο Ρίο σχετικά με μίζες για τους Ολυμπιακούς του 2016 Μπαράζ εφόδων στο Ρίο σχετικά με μίζες για τους Ολυμπιακούς του 2016 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπαράζ εφόδων στο Ρίο σχετικά με μίζες για τους Ολυμπιακούς του 2016

Μπαράζ εφόδων στο Ρίο σχετικά με μίζες για τους Ολυμπιακούς του 2016

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα η Αστυνομία της Βραζιλίας, με στόχο «διεθνές κύκλωμα διαφθοράς» το οποίο πιστεύεται ότι χρημάτισε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε να αναθέσουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Αστυνομία του Ρίο πραγματοποίησε εφόδους σε 11 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του προέδρου της Βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν. Οι περισσότερες έφοδοι έγιναν σε μεγαλοαστικές περιοχές της πόλης.

Έχουν επίσης εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψης, χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Η έρευνα, γνωστή ως «Unfair Play» (Άδικο Παιχνίδι), άρχισε πριν εννέα μήνες και γίνεται σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον Μάρτιο η γαλλική εφημερίδα Le Monde μετέδωσε ότι εταιρεία που συνδέεται με τον βραζιλιάνο επιχειρηματία Άρθουρ Σέζαρ ντε Μενέζες Σοάρες Φίλιο είχε καταβάλει 1,5 εκατομμύρια δολάρια στον γιό του τότε προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, της IAAF.

Η φερόμενη πληρωμή έγινε τρεις ημέρες πριν τις ψηφοφορίες για την επιλογή της διοργανώτριας πόλης από τη ΔΟΕ.

Το Ρίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πρώτη ψηφοφορία, πίσω από τη Μαδρίτη. Στους επόμενους τρεις γύρους όμως προσπέρασε την ισπανική πρωτεύουσα και ανέλαβε τη διοργάνωση.
Epirusblog Gr
5 of 5
Μπαράζ εφόδων στο Ρίο σχετικά με μίζες για τους Ολυμπιακούς του 2016
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6393796030275185998
Σχόλια
item