Ο Τσίπρας «βλέπει» ανάπτυξη 2% το 2017 παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ο Τσίπρας «βλέπει» ανάπτυξη 2% το 2017 παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τσίπρας «βλέπει» ανάπτυξη 2% το 2017 παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Τσίπρας «βλέπει» ανάπτυξη 2% το 2017 παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

«Αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία» είπε ο πρωθυπουργός στα μέλη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Σίγουρος ότι η οικονομία στο τέλος του 2017 μπορεί να κινηθεί σε ανάπτυξη κοντά στο 2% εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η ανάπτυηξη το Β΄ τριμήνο του έτους ήταν της τάξης του 0,8%.

Μιλώντας στα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες, και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ' ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού-, μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις που είχε με ΕΣΕΕ (εμπόρους), ΕΕΤ (τραπεζίτες) και ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται «είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία και άρα ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζών, σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος», συνέχισε, για να προσθέσει πως «ταυτόχρονα με αυτή την προσπάθεια πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες. 


Ήδη είχαμε μία θετική αύξηση τον Ιούλιο με την αύξηση των καταθέσεων κατά ένα δισ. ευρώ και αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, να επιταχυνθεί και με αυτό τον τρόπο θα κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της κρίσης».

Ειδικά από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο κ. Τσίπρας ζήτησε την λειτουργία εργαλείων ρευστότητας και αύξησης της ζήτησης «για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ  χρήσιμος, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.

Υποδεχόμενος, αρχικά, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις και της προηγούμενης περιόδου και ίσως αυτό το ενδιαφέρον έχει η συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Γιατί πρέπει να ξαναχτίσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε πιο υγιή βάση».

Τέλος, ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι «το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες».
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Τσίπρας «βλέπει» ανάπτυξη 2% το 2017 παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8282308022882912391
Σχόλια
item