Τιμήθηκαν επιτέλους και στην Ελλάδα οι …Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» (Φωτορεπορτάζ) Τιμήθηκαν επιτέλους και στην Ελλάδα οι …Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» (Φωτορεπορτάζ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τιμήθηκαν επιτέλους και στην Ελλάδα οι …Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» (Φωτορεπορτάζ)

Τιμήθηκαν επιτέλους και στην Ελλάδα οι …Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» (Φωτορεπορτάζ)
Τιμήθηκαν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση οι Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» σε μια σεμνή Τελετή που οργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της , Δήμαρχο Μουζακίου  κ.κ Κωτσό Γεώργιο!
Στην Τελετή που πραγματοποιήθηκε σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Καρδίτσας Παρέστη….
και ο Επιτελάρχης της 1ηΣ Στρατιάς εκπροσωπώντας τον Στρατάρχη που απουσίαζε, ο Υποστράτηγος Δεμέστιχας καθώς και αντιπροσωπεία του  ΑΤΑ ,του ΚΕΣΝ και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών !
Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας οι Αστυνομικές Αρχές ,ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Καρδίτσας και ο Πρόεδρος της ΣΕΑΝ !
Στη κατάμεστη αίθουσα εκτυλίχθηκαν στιγμές  από μια άλλη εποχή όπου ανταμώθηκαν μετά από πολλά χρόνια οι Πολεμιστές της Κύπρου που όπως ανέφερε η πρόεδρος των Κυπρίων νομού Καρδίτσας ,οι Μνήμες και οι Θύμισες απο τον Ηρωικό Αγώνα των ΕΚΔΥΚάριων θα μείνουν χαραγμένες στη Μνήμη όλων των Κυπρίων !
Η Σεμνή Τελετή άρχισε με προσφώνηση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας οποίος με σπασμένη τη φωνή από την συγκίνηση ζήτησε συγγνώμη απο τους Πολεμιστές που η Πολιτεία τους ξέχασε ,αποκάλυψε δε οτι για την   Πρωτοβουλία αυτή ήταν των Παράπονο Πολεμιστών που βρέθηκαν στην μεταφορά λειψάνων Συμπολεμιστή τους !
Όποιος έλειψε από την εκδήλωσε έχασε και έχασε γιατί εκεί παίχθηκε ένα ακόμη δράμα στο Αντάμωμα των Πολεμιστών κατά του Αττίλα που φιλήθηκαν ,έκλαψαν και θυμήθηκαν τη φωτιά του Πολέμου και τους Χαμένους Συντρόφους που πολλοί ακόμη δεν επαναπατρίστηκαν !
βουβός ο Σπαραγμός των νέων της Θεσσαλίας που δίδαξαν στο Ασκέρι του Αττίλα τι θα πει Ελληνική Λεβεντιά ,αυταπάρνηση και καθήκον …Το καθήκον εκείνο που έκανε τους ΕλΔΥΚάριους να επιστρέψουν πίσω  από το Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» που είχαν επιβιβαστεί σαν ξέσπασε η Τούρκικη εισβολή !
Ένα μάθημα και μια κατραπακιά στους σημερινούς δήθεν διανοούμενους των Αθηνών και των Καφέ των Αριστερών ,που ακόμη και σήμερα κάνουν λόγο για φιλία των δύο λαών όταν η Ελλάδα ακόμη δεν έχει τάφους να κλάψει τα παιδιά της !
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου Πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ Σπανογιάννης Δημήτριος  ευχαρίστησε απο καρδιάς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ  και έφερε στην Μνήμη των Πολεμιστών τον Τελευταίο Στρατοπεδάρχη τον Πατέρα μας όπως ανέφερε με λυγμούς.
Με δυσκολία λόγω συγκίνησης άρθρωσε μερικές λέξεις   και ο Τοπικός Πρόεδρος  της ΕΛΔΥΚ Αλέξανδρος Μπαλατσούκας που όλες αυτές τις ημέρες έτρεξε για την μεγάλη επιτυχία της βραδιάς !
Την Πρωτοβουλία του Δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.κ Κωτσού Γεωργίου που χθες το βράδυ αναδείχθηκε σε λαϊκό Ηγέτη των Δυτικό Θεσσαλών καλούνται  και πρέπει να μιμηθούν και άλλοι Τοπικοί Άρχοντες όπως παρόντες ήταν και οι Δήμαρχοι του Κιλελέρ και των Τεμπών ! (Εδώ με έναν ακόμη ήρωα τον γνωστό Λάμπρο Γώγο  που ήρθε και αυτός παρά τα προβλήματα υγείας )
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας απένειμε Τιμής ένεκε τα διπλώματα σε όλους του Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ που χάρηκαν με την καρδιά τους …Αποδεικνύοντας οτι αυτοί οι άνθρωποι ήταν απλά και παραμένουν αφανείς Ήρωες που ζούν ανάμεσά μας !
Θερμός και ο Χαιρετισμός του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς προς τους Μαχητές που απέστειλε επιστολή δείχνει ότι η Ιστορία της ΕΛΔΥΚ συνεχίζεται στην Κύπρο,το μόνο που αλλάζουν είναι τα πρόσωπα !
Μετά το Πέρας της Τελετής κρατήθηκε ενός λεπτού  στη Μνήμη των Πολεμιστών που χάθηκαν κατά την διάρκεια της Επικής Μάχης της ΕΛΔΥΚ …Αλλά και στους συντρόφους που χάθηκαν στα χρόνια που πέρασαν!
Άρχοντας σαν Οικοδεσπότης ο Γιώργος Κωτσός πρόσφερε στο τέλος της βραδιάς  πρόσφερε  ένα ποτήρι κρασί και ένα πιάτο φαγητό, στους Πολεμιστές που αφού πέρασε απο όλους έναν ,προς έναν  τους ευχαρίστησε θερμά  για την Συμμετοχή τους …
Εικόνες απο τη  απονομή των Διπλωμάτων στους  Βετεράνους Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 74 !
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Τιμήθηκαν επιτέλους και στην Ελλάδα οι …Επιζώντες Μαχητές της «ΕΛΔΥΚ 1974» (Φωτορεπορτάζ)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5577143504995753952
Σχόλια
item