Τουλάχιστον 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή λόγω Ίρμα

Τουλάχιστον 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή λόγω Ίρμα
Περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα που άφησε πίσω εννέα νεκρούς, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
«Η φυλακή καταστράφηκε, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι, πολύ επικίνδυνοι, δραπέτευσαν», είπε ο Άλαν Ντάνκαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Η κατάσταση αυτή προκαλεί μια σοβαρή απειλή πλήρους κατάρρευσης του νόμου και της τάξης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους», πρόσθεσε.
Ο Ντάνκαν διευκρίνισε ότι στη ζώνη αυτή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες για να επιβάλουν την τάξη. Δεν είπε όμως πόσοι από τους δραπέτες έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο, παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι 60 από αυτούς.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Αγίας Λουκίας και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για τη μεταφορά (στην Αγία Λουκία) 40 επικίνδυνων κρατουμένων που δραπέτευσαν» αναφέρεται στο έγγραφο αυτό.
Ο Ντάνκαν είπε επίσης ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σκοτώθηκαν συνολικά 9 άνθρωποι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς.
epirusblog.gr
5 of 5
Τουλάχιστον 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή λόγω Ίρμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2866036273091535001
item