Γιάννενα: Στα Γιάννενα το «στρατηγείο» της P&I Γιάννενα: Στα Γιάννενα το «στρατηγείο» της P&I | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα Γιάννενα το «στρατηγείο» της P&I

Γιάννενα: Στα Γιάννενα το «στρατηγείο» της P&I

Σε πόλο καινοτομίας στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μπορούν να αναδειχθούν τα Γιάννενα, καθώς παρουσιάζουν μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που τα καθιστούν ελκυστικά για επενδύσεις.

Η Ελλάδα, γενικότερα, προσφέρει σε διεθνείς επιχειρήσεις την ευκαιρία πρόσληψης κορυφαίων ταλέντων του κλάδου με κλάσμα του κόστους σε σχέση με άλλες χώρες, γεγονός που υπογραμμίζει την επενδυτική ευκαιρία της παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας από ένα κέντρο υποστήριξης στην Ελλάδα.

Τα Γιάννενα, ειδικότερα, έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα, λόγω της στρατηγικής τους θέσης στη συμβολή δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της παρουσίας του πανεπιστημίου, αλλά και των υποδομών του Τεχνολογικού Πάρκου. 
Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη μεγάλη γερμανική εταιρεία λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG να επιλέξει τα Γιάννενα για την είσοδό της στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I –Ελλάς ΕΠΕ.
«Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Γιάννενα για τη δημιουργία του νέου Κέντρου προγραμματισμού/ανάπτυξης της πλατφόρμας/προϊόντων HCM της P&I στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η πλεονεκτική τους θέση. 
Διαθέτουν ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία και υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές και ευέλικτη τοπική αυτοδιοίκηση. 
Εξοπλισμένο Τεχνολογικό Πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις στην P&I Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα. 
Διαθέτει υποδομές, δίκτυα που προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Γερμανία- Ευρώπη (Εγνατία Οδός, Ιόνια Οδός, λιμάνι Ηγουμενίτσας, αεροδρόμια), ένα ανεκμετάλλευτο προς το παρόν περιφερειακό αναπτυξιακό δυναμικό, αναπτυσσόμενο τομέα πληροφορικής, ερευνητικά ακαδημαϊκά κέντρα, ισχυρή φοιτητική κοινότητα, συγκροτημένο περιβάλλον, όμορφη πόλη με προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει η ίδια η εταιρεία για την επιλογή της.
Στην τελική επιλογή, βέβαια, ρόλο έπαιξε και η καταγωγή από τα Γιάννενα του CEO της P&I AG Βασίλη Τριάδη. Η εταιρεία, μετά την απόφασή της να επενδύσει στην Ελλάδα στη γενική της συνέλευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναζητούσε τόπο εγκατάστασης σε κάποια περιφερειακή πόλη, καθώς το πολύβουο περιβάλλον της Αθήνας την έθετε εκτός σχεδίου. Οι πόλεις που μπήκαν στο «μικροσκόπιο» ήταν τα Γιάννενα και η Θεσσαλονίκη, με την πρωτεύουσα της Ηπείρου να κερδίζει με βραχεία κεφαλή.
«Οι συνθήκες, από την 1η Ιουλίου που έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η λειτουργία της θυγατρικής μας στα Γιάννενα, είναι καλύτερες των αναμενομένων. Το έμψυχο υλικό που βρήκαμε στην περιοχή, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», τόνισε στον Η.Α. ο γενικός διευθυντής της P&I –Ελλάς ΕΠΕ Γιάννης Τσιλιμπάρης και εκτίμησε πως η επιλογή της θα λειτουργήσει ως «μαγνήτης» για την εγκατάσταση και άλλων εταιρειών.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ
Το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ, παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας από την Γερμανία και άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, θα εγκαινιάσει το «στρατηγείο» της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών -επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.
Η P&I -Ελλάς ΕΠΕ, ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη των πρώτων 14 προγραμματιστών της, έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται και καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας. 
Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018 και τη στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης. «Ο νέος κύκλος προσλήψεων τοποθετείται χρονικά στις αρχές του νέου χρόνου», ανέφερε ο κ. Τσιλιμπάρης.
Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων, ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη - βελτίωση - ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας. 
Η P&aI πλατφόρμα, είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή πλατφόρμα λογισμικού, η οποία προσφέρει, μοναδικές και επαναστατικές λύσεις σε σύγχρονες διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HR) σε συνεχή βάση. 
Οι διαισθητικές και υψηλής απόδοσης ενότητες της πλατφόρμας (και συγκεκριμένα της πλατφόρμας LOGA3) επιτρέπουν την άριστη διαχείριση του τμήματος προσωπικού, καθιστώντας το μέρος του διευθυντηρίου μιας εταιρείας. 
Διευθυντές, ειδικά στελέχη και εργαζόμενοι μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες HR μέσω διαφόρων ρόλων στο άκρως φιλικό για τον χρήστη διαδικτυακό περιβάλλον της πλατφόρμας, δημιουργώντας στρατηγική προστιθέμενη αξία. Σήμερα, πάνω από 15.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν προϊόντα της P&I, τα οποία είναι αποδοτικά, ευέλικτα, ολοκληρωμένα, προσαρμόσιμα, ευφυή, αυτοματοποιημένα και αλληλένδετα.
Στην παρούσα φάση η P&I Ελλάδας, έχει δύο στρατηγικούς στόχους: συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού, και νέοι «εγχώριοι» πελάτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν την οικονομική ευκαιρία για παραμετροποίηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα (στα ελληνικά).
Σύμφωνα με την εταιρεία, «τα εγκαίνια της 1ης Σεπτεμβρίου σηματοδοτούν την επισφράγιση της σοβαρής επενδυτικής της προσπάθειας της γερμανικής μητρικής εταιρίας, το εφαλτήριο μιας ανοδικής επιχειρηματικής πορείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αυξητική τάση για την επόμενη πενταετία, τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή και, φυσικά, την «επιβράβευση» της προσπάθειας όλων όσων εργάστηκαν σκληρά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία για την επιτυχή κατάληξη του επιχειρηματικού σχεδίου». 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η P&IΗ εταιρία ιδρύθηκε στην Γερμανία το 1968. Ο κύκλος των εργασιών της ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ (2016). Διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley), 15.000 πελάτες (απευθείας αναθέσεις από πελάτες 3500).
Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες «Προμηθευτών Λογισμικού» και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρίες λογισμικού στην Γερμανία. Το όραμά της «Η συνέργεια μεταξύ HR (Ανθρώπινου Δυναμικού) και της Μηχανοργάνωσης: Απλή όπως ποτέ πριν».
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα Γιάννενα το «στρατηγείο» της P&I
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 548460321248000275
Σχόλια
item