Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη, καλύτερος όλων o Σουλτς Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη, καλύτερος όλων o Σουλτς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη, καλύτερος όλων o Σουλτς

Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη, καλύτερος όλων o Σουλτς

Ο Μάρτιν Σούλτς «είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έψαχνε και βρήκε στις αρχές του έτους έναν καινούριο φέρελπι (υποψήφιο καγκελάριο). Αυτός ήταν και είναι ο Μάρτιν Σούλτς», είπε σε συνέντευξή του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή τους στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Υπάρχει όμως και ένας εντελώς ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου θα είναι ο σωστός καγκελάριος, επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ : «Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εντός μιας ενωμένης Ευρώπης. Η Άγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν ασφαλώς να παρουσιάσουν πολλά θετικά, αλλά την Ευρώπη την διέσπασαν και οι δύο: η κ. Μέρκελ με την προσφυγική πολιτική της και ο κ. Σόιμπλε με την οικονομική πολιτική του. Αυτά εκδικούνται τώρα», όπως τόνισε.

Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί: «Οι πολίτες τώρα επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει μόλις τώρα». Προσέθεσε δε ότι «το SPD είναι ο πλέον αποφασιστικός αντίπαλος αυτών των απαράδεκτων ανθρώπων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD)».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι χειρότερος, ο Ερντογάν, o Tραμπ ή ο Πούτιν, ο Γκάμπριελ απαντά ο συνδυασμός των τριών. «Πιστεύουν ότι οι σχέσεις των λαών και των κρατών είναι μια σύγκρουση. Στο προσκήνιο δεν είναι η Δικαιοσύνη (Fairness) και η ισχύς του Δικαίου, αλλά το Δίκαιο των ισχυρών». 

Αναφέρει ακόμα ότι η απαίτηση των ΗΠΑ για διπλασιασμό των γερμανικών αμυντικών δαπανών (ποσό άνω των 70 δισ. ευρώ) είναι ανέφικτη, και η άποψή του αυτή αποτελεί σημείο διαφοροποίησης με την Ένωση. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

«Βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου Ψυχρού Πολέμου», δηλώνει –μεταξύ των άλλων- ο Γκάμπριελ, σχολιάζοντας τη νέα φάση πυρηνικού εξοπλισμού. Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι ο Πούτιν παραμένει περιζήτητος συνομιλητής των γερμανών πολιτικών, ο Γκάμπριελ απαντάει: "Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα από τις συνομιλίες;»

Για την ανάληψη θέσης στη ρωσική Rosneft του πρώην Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, αναφέρει ότι δε θα ακουστεί κακή κουβέντα από τον ίδιο καθώς τους συνδέει φιλία τριάντα ετών. Θεωρεί ότι ήταν ανειλικρινής ο δημόσιος διάλογος από πλευράς Ένωσης.

«Όταν πρόκειται για την απελευθέρωση φυλακισμένων στην Αν. Ουκρανία που βρίσκονται στα χέρια ρώσων αυτονομιστών, το CDU και το CSU θεωρούν καλό ότι ο Σρέντερ έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν και μπορεί να μεσολαβήσει. Όταν όμως πρόκειται για τη διεξαγωγή προεκλογικού αγώνα κατά του SPD, τότε είναι διαφορετικά. Το βρίσκω φθηνό», δήλωσε –μεταξύ των άλλων- ο Γκάμπριελ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη, καλύτερος όλων o Σουλτς
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5670205006708530493
Σχόλια
item