Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το Kerasovo Festival

                         Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το Kerasovo Festival
Με πολλή αγάπη, ανάγκη για σμίξιμο και πολιτιστική ανταλλαγή, παίρνει μορφή και γίνεται φέτος για 4η χρονιά το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Κεράσοβο (Αγία Παρασκευή) Κόνιτσας, γύρω από μουσικές και λαïκές παραδόσεις των Βαλκανίων. 
Το φεστιβάλ φέτος αποτελείται από 4 μουσικά και χορευτικά σεμινάρια, καθώς και παραστάσεις και συναυλίες ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μαθητές από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία αλλά και Βραζιλία.
Oι μαθητές θα έρθουν να τιμήσουν και να σπουδάσουν τις λαïκές μουσικές παραδόσεις όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Ελλάδας και των συγγενών βαλκανικών παραδόσεων.
Από τις 5-11 Αυγούστου, θα διεξαχθούν στο σχολείο του χωριού Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας τα εξής μουσικά σεμινάρια :
Πολυφωνίες της Ελλάδας και των Βαλκανίων, από την Ξανθούλα Ντακοβάνου
Μουσική Ομάδα : από την Ελλάδα στα Βαλκάνια, από το Δήμο Βουγιούκα
Κρουστά και ρυθμολογία της Βόρειας Ελλάδα,από το Λευτέρη Γρηγορίου)
Η δουλειά των μαθητών των μουσικών σεμιναρίων θα παρουσιαστεί στην πλατεία του χωριού στις 12 Αυγούστου. 
Η εν λόγω βραδυά θα κορυφωθεί με Βαλκανική Συναυλία, με τους Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), Δήμο Βουγιούκα (ακκορντεόν), Στέφανο Φίλο (βιολί), Λευτέρη Γρηγορίου (κρουστά, γκάιντα) και Παναγιώτη Σάκκουλα (λαούτο).
Στις 13 Αυγούστου θα διοργανωθεί η καθιερωμένη πλέον για το χωριό βραδυά με την ορχήστρα του αγαπημένου Νίκου Φιλιππίδη, από τις Αδελφότητες Αθηνών και Κιάτου.
Παράλληλα, μουσικά δρώμενα θα γίνονται καθημερινά στις πλατείες και τους δρόμους του χωριού.
Ιδιαίτερη μνεία θα δοθεί φέτος στα παιδιά! Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, θα γίνει στο σχολείο του χωριού παράσταση Καραγκιόζη με το θίασο του Δήμου Βουγιούκα, ενώ ο έμπειρος μουσικός και καταξιωμένος χορευτής Ταξιάρχης Βασιλάκος θα διοργανώσει στο σχολείο από 5-11 Αυγούστου σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών. Η θεματική του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει 'Μουσικές και χορούς του Κόσμου'.
Οι φετινές εκδηλώσεις, διοργανώνονται με την Αδελφότητα «Το Κεράσοβο», έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Κόνιτσας και του Συνεταιρισμού Αγροτικής Χορτονομής «Το Κεράσοβο» και υλοποιούνται σε επίπεδο παραγωγής από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μούσα».
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Γιάννενα: Όλα έτοιμα για το Kerasovo Festival
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Ιωάννινα 2367397198464665778
item