Γιάννενα: Ένα μουσικό Kalesma με τα παιδιά της Κιβωτού Γιάννενα: Ένα μουσικό Kalesma με τα παιδιά της Κιβωτού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα μουσικό Kalesma με τα παιδιά της Κιβωτού

Γιάννενα: Ένα μουσικό Kalesma με τα παιδιά της Κιβωτού
Η πρώτη απόπειρα που έγινε πριν από ένα χρόνο, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά μία γνωριμία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να οδηγήσει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό. 
Μία προσπάθεια του Γιαννιώτη βιρτουόζου στο ηπειρώτικο λαούτο, του Βασίλη Κώστα που διαπρέπει στις ΗΠΑ έχει ήδη πάρει το δρόμο της και σχετίζεται με τη δημιουργία ενός μόνιμου μουσικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα. 
Το πρώτο βήμα είναι η επίσκεψη, η διδασκαλία και η συνεργασία σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, έξι μουσικών από το Κολλέγιο του Μπέρκλει και της χορωδίας της Κιβωτού του Κόσμου, αποτελούμενης από 40 περίπου παιδιά. 
Ο Β. Κώστας που βρέθηκε για λίγες ημέρες στην πόλη του μίλησε στο ITV για το συγκεκριμένο project, με τίτλο Kalesma που αποτέλεσε και το ένα από τα δύο θέματα του μεταπτυχιακού του. «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα όταν διαπίστωσα το μουσικό ταλέντο των παιδιών της χορωδίας και κυρίως τον ενθουσιασμό των παιδιών», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Διάλογος κλαρίνου – λαούτου
Το δεύτερο θέμα όμως του μεταπτυχιακού του Β. Κώστα αποτελεί την εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής για τον ίδιο. Από τα παιδικά του χρόνια όταν χόρευε στα πανηγύρια του χωριού του άκουγε τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά στο κλαρίνο και ονειρευόταν τη στιγμή που θα βρεθεί δίπλα του. 
Η στιγμή αυτή ήρθε πριν από λίγους μήνες στη Βοστώνη, όταν ο Β. Κώστας κάθισε δίπλα στον Πέτρο Λούκα Χαλκιά, σε έναν ξεχωριστό μουσικό διάλογο, με κορυφαία ηπειρωτικά ακούσματα στα οποία έχει βάλει τη δική του σφραγίδα ο Πέτρο Λούκας. 
Μάλιστα, το συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής εργασίας μπροστά σε ζωντανούς θρύλους της παγκόσμιας Jazz σκηνής, «που ενθουσιάστηκαν από τη μουσική αυτή συνύπαρξη».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα μουσικό Kalesma με τα παιδιά της Κιβωτού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1141756815032069599
Σχόλια
item