Θεσπρωτία: H ανεξέλεγκτη εισαγόμενη εγκληματικότητα, απειλή για τη Θεσπρωτία...


Θεσπρωτία: H ανεξέλεγκτη εισαγόμενη εγκληματικότητα, απειλή για τη Θεσπρωτία...
Οι μόνιμοι κάτοικοι της θεσπρωτικής υπαίθρου, ειδικά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ζητούν "ασφάλεια εδώ και τώρα", καθώς ζουν διαρκώς με το αίσθημα της ανασφάλειας, αφού τα γίνονται μάρτυρες αλλεπάλληλων κρουσμάτων ληστειών, διαρρήξεων, επιθέσεων, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. 

Ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος θα μπορούσε να επιλυθεί με την χρήση θερμικών καμερών, κάτι  που έχει υποσχεθεί η πολιτεία.  

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί, υπερβάλλοντας τον εαυτό τους και παρά τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρόσφατα συνοριακός φύλακας στη Σαγιάδα τραυματίστηκε από Αλβανό κλέφτη.  

Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας είναι να νιώθουν όλοι οι πολίτες ότι υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και αστυνομικοί κύκλοι αναφέρονται στο πολύπλευρο πλέγμα δράσεων, που έχει αναπτυχθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως περιπολίες και μπλόκα, σύσταση ειδικών ομάδων στην μεθόριο για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος κ.α.


Πάντως το πρόβλημα  είναι διαχρονικό, γι' αυτό οι κάτοικοι προτείνουν την επανίδρυση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης και τη στήριξη των μονάδων αυτών  με την προμήθεια του ανάλογου σύγχρονου εξοπλισμού. 

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κατάσταση έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτη. Δεν πέρασε πολύς καιρός, που εντοπίστηκαν  όπλα και εκρηκτικά στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να διέθετε πληροφορίες, προ δέκα μηνών, για την διακίνηση όπλων στην Ελλάδα από λαθρεμπόρους, που έχουν «βάση» στη βόρειο Αλβανία και με παραλήπτες Ελληνες και αλλοδαπούς ποινικούς. 

Οι Αλβανοί λαθρέμποροι εναπόθεταν ή έθαβαν τα όπλα σε δάσος, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα σύνορα. 

Ομως οι προσπάθειες εντοπισμού κάποιας παρτίδας όπλων είχαν αποβεί, τους τελευταίους μήνες, άκαρπες. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές για μεταφορά ενός νέου φορτίου όπλων στο ίδιο σημείο.  

Τα όπλα θα μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εν λόγω επιχείρηση σημείωναν ότι «αρχικά υπήρχε ο σχεδιασμός να επιτηρηθεί το φορτίο με τα όπλα ώστε να υπήρχε εντοπισμός και σύλληψη των παραληπτών όπλων και εκρηκτικών. 

Όμως αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην συγκεκριμένη δύσβατη, δασική περιοχή. 

katoci.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: H ανεξέλεγκτη εισαγόμενη εγκληματικότητα, απειλή για τη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1758081302997215673
item