Αλήθεια, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato; Αλήθεια, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αλήθεια, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato;

Αλήθεια, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato;


Η αγαπημένη μας απόλαυση το καλοκαίρι δεν είναι άλλο από ένα παγωτάκι ή gelato και μη...νομίζετε ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια, γιατί άλλο παγωτό κι άλλο gelato.

Σίγουρα έχετε προσέξει ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές (και συνεχώς ανοίγουν νέες) gelaterias ή αλλιώς οι ναοί των λαχταριστών gelato, που δεν βαφτίζονται έτσι γιατί είναι μόδα αλλά γιατί υπερηφανεύονται ότι πωλούν gelato, την ιταλική εκδοχή του παγωτού δηλαδή, το οποίο έχει διαφορά από το κλασικό παγωτό και αυτή δεν περιορίζεται στις διαθέσιμες γεύσεις.

Ειδικότερα, το gelato θεωρείται ότι φτιάχνεται με πιο ποιοτικά υλικά σε σχέση με το βιομηχανικό παγωτό, περιέχει περισσότερο γάλα από ό,τι κρέμα γάλακτος, έχει λοιπόν λιγότερα λιπαρά και παγώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με το παγωτό, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ και πιο δροσιστικό. 


Επίσης, καθώς αναδεύεται πιο αργά σε σχέση με το παγωτό, το gelato αιχμαλωτίζει λιγότερο αέρα, είναι πιο πυκνό στην υφή και και έχει πιο έντονη γεύση.

Βέβαια, το γεγονός ότι το gelato έχει λιγότερο αέρα, σημαίνει ότι έχει και μικρότερο προσδόκιμο ζωής ή αλλιώς θα πρέπει να φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται. 


Μην διστάσετε λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποια gelateria να ζητήσετε αρκετές μπάλες gelato γιατί είπαμε, τρώγεται φρέσκο και δεν πρέπει να τους μείνει!

Πηγή
Epirusblog Gr
5 of 5
Αλήθεια, ξέρεις τη διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato;
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1642041354771786934
Σχόλια
item