Λονδίνο: Είμαστε σε καλή θέση στη διαπραγμάτευση για το Brexit Λονδίνο: Είμαστε σε καλή θέση στη διαπραγμάτευση για το Brexit | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λονδίνο: Είμαστε σε καλή θέση στη διαπραγμάτευση για το Brexit

Λονδίνο: Είμαστε σε καλή θέση στη διαπραγμάτευση για το Brexit

Η Βρετανία βρίσκεται σε καλή θέση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για τους όρους αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι επιθυμεί προκαταρκτική συμφωνία ώστε να αρχίσει η συζήτηση για τις μελλοντικές σχέσεις με την Ένωση μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, στον οποίο η ΕΕ έχει ορίσει βασική προτεραιότητα τα θέματα του λογαριασμού που θα πρέπει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο όταν αποχωρήσει, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στο βρετανικό έδαφος και των Βρετανών σε κράτη-μέλη της ΕΕ και τέλος το νομικό καθεστώς που θα διέπει τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλή θέση και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις μελλοντικές μας σχέσεις», ανέφερε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της κ. Μέι.

«Όπως έχει τονίσει ο [υπουργός Brexit] Ντέιβιντ Ντέιβις, πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε από την ΕΕ να δείξει μια περισσότερη φαντασία και προσαρμοστικότητα όταν προσέρχεται σε αυτές τις συνομιλίες», πρόσέθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μελλοντικής εμπορικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας θα ξεκινήσουν μόνο όταν έχουν λυθεί τα θέματα που αφορούν το διαζύγιο Λονδίνου - Βρυξελλών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Λονδίνο: Είμαστε σε καλή θέση στη διαπραγμάτευση για το Brexit
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6887029923879102622
Σχόλια
item