Γιάννενα: Στο νοσοκομείο μετά την «συνάντηση» με τον λύκο Γιάννενα: Στο νοσοκομείο μετά την «συνάντηση» με τον λύκο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο νοσοκομείο μετά την «συνάντηση» με τον λύκο

Γιάννενα: Στο νοσοκομείο μετά την «συνάντηση» με τον λύκο
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύεται ο 83χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Σιχλιμοίρης από τους Νεγράδες που υπέστη εγκεφαλικό, έπειτα από μία απρόσμενη «συνάντηση» με έναν λύκο δίπλα στο κοπάδι του.
Μπορεί το περιστατικό να μην συνδέεται άμεσα με τα παθολογικά αίτια, ωστόσο η ένταση που προκάλεσε στην ψυχολογική κατάσταση του 83χρονου η επαφή αυτή με το άγριο ζώο και μάλιστα αρκετές φορές σε μικρό χρονικό διάστημα είχε σίγουρα επίδραση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν.
Κλήθηκε άλλωστε να αντιμετωπίσει και τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις λύκων, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει επαρκώς.
Όπως ανέφερε ο εγγονός του, Δημήτρης, το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή των Νεγράδων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι συχνές, σχεδόν καθημερινές οι εμφανίσεις και ταυτόχρονα οι επιθέσεις λύκων στα κοπάδια.
«Σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επιθέσεων από αρκούδες όπου υπήρχε μία διαφορετική διαχείριση από φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την αρκούδα, στην περίπτωση του λύκου δεν υπάρχει καμία απολύτως διαχείριση και προστασία των κτηνοτρόφων, που καλούνται να υπερασπιστούν τα κοπάδια τους, με δικά τους μέσα», σημείωσε ο Δημ. Σιχλιμοίρης.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο νοσοκομείο μετά την «συνάντηση» με τον λύκο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5698143665989220782
Σχόλια
item