Γιάννενα: Πρωτιές για τα Γιαννιωτόπουλα, διακρίσεις για τα σχολεία Γιάννενα: Πρωτιές για τα Γιαννιωτόπουλα, διακρίσεις για τα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρωτιές για τα Γιαννιωτόπουλα, διακρίσεις για τα σχολείαΓιάννενα: Πρωτιές για τα Γιαννιωτόπουλα, διακρίσεις για τα σχολεία
Το 80% των υποψηφίων στις Πανελλαδικές από τα σχολεία των Ιωαννίνων εισάγεται σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ - Απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι επιτυχίες. 
Μπορεί να αποτελεί συνήθεια, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι έγινε και κουραστική. Όταν μιλάμε για επιτυχίες άλλωστε και διακρίσεις δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται κάποιος ή να τις θεωρεί κατώτερης σημασίας.
Τα Γιαννιωτόπουλα λοιπόν συνέχισαν για μία ακόμη χρονιά μία παράδοση δεκαετιών που θέλει, να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την εισαγωγής τους σε Σχολές και Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μάλιστα μεταξύ των πρώτων.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής χθες από το υπουργείο Παιδείας αποτέλεσε την σχετική επιβεβαίωση των παραπάνω αφού ποσοστό 80% των υποψηφίων στις Πανελλαδικές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία των Ιωαννίνων πέτυχε την εισαγωγή του σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Συγκεκριμένα, από τους 1295 υποψηφίους, απόφοιτους των Γενικών Λυκείων της ΠΕ Ιωαννίνων, πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 1029.
Οι 766 εισάγονται στα ΑΕΙ και οι 245 στα ΤΕΙ ενώ οι υπόλοιποι πετυχαίνουν σε σχολές, όπως οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Από το σύνολο των 1029 επιτυχόντων οι 295 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ποσοστό λίγο κάτω από το 30%, ένας μεγάλος αριθμός που επέλεξε να σπουδάσει δίπλα στο σπίτι του, προφανώς και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.
Επιτυχίες όμως κατέγραψαν οι μαθητές και στα ΕΠΑΛ όπου συμμετείχαν 120 μαθητές και πέτυχαν 6 σε ΑΕΙ και 78 σε ΤΕΙ.
«Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν το στόχο τους επιβεβαιώνοντας την παράδοση των Ιωαννίνων για τις υψηλές αποδόσεις των μαθητών. Σε όσους δεν πέτυχαν, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν και να πετύχουν αυτό που θέλουν», απένειμε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης.
Πρώτη στην Ιατρική Ιωαννίνων
Με μία από τις πιο υψηλές βαθμολογίες στην Ελλάδα, η Έρη Ράπτη, μαθήτρια των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων εισάγεται πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με 19614 μόρια.
Η Έρη βρέθηκε χθες το πρωί στο σχολείο της για να δει και τα αποτελέσματα των άλλων συμμαθητών και φίλων της και με το τηλέφωνό της να χτυπά ασταμάτητα, μίλησε στο ITV για την επιτυχία της και τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε όλη τη χρονιά.
«Χρειάζεται προσπάθεια και διάβασμα μακριά από υπερβολές. Εμένα, δεν ήταν ο στόχος μου να συγκεντρώσω τόσο υψηλή βαθμολογία. Είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα έχουν γίνει. Μου φαίνεται ότι έχει περάσει καιρός από τις ημέρες των εξετάσεων» λέει, χαμογελώντας.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσουν ή πιο σωστά να διαχειριστούν οι υποψήφιοι είναι το άγχος. «Είναι σημαντικό να διαχειριστείς το άγχος και της προετοιμασίας και των εξετάσεων», λέει η Έρη που καλεί όσους θα μπουν στην ίδια διαδικασία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
Καταλήγοντας, η νεαρή φοιτήτρια πλέον είπε, ότι η επιλογή της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων έγινε με διπλό γνώμονα. Πρώτον επειδή η Σχολή είναι από τις κορυφαίες της χώρας και δεύτερον για να μην απομακρυνθεί από την πόλη της επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Αναμονή για τους αναπληρωτές
Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τους αναπληρωτές υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν κανονικά, ενώ αναφορικά με τα περισσότερα κενά είπε, ότι αυτά αφορούν ειδικότητες όπως τα Μαθηματικά, η Χημεία και η Βιολογία.
«Δεν έχει βγει ακόμη η τελική σειρά και δεν έχει ανοίξει ακόμη η ηλεκτρονική σελίδα για τους αναπληρωτές. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρωτιές για τα Γιαννιωτόπουλα, διακρίσεις για τα σχολεία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7662166915224539543
Σχόλια
item