Γιάννενα: ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας

Γιάννενα: ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας
Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τη «Μήδεια» και στην Επίδαυρο 
Περισσότεροι από 15.400 θεατές, 6.500 την Παρασκευή και 8.900 το Σάββατο, παρακολούθησαν τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 4 και 5 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Η συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» και το Φεστιβάλ, απέδωσε καρπούς και στο επιβλητικό θέατρο της Επιδαύρου, γνωρίζοντας την επιτυχία και κερδίζοντας όχι μόνο το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών, αλλά και διθυραμβικές κριτικές από κοινό και ανθρώπους του θεάτρου. Μια «Μήδεια» που άγγιξε τις καρδιές των θεατών για το ανεξήγητο του έρωτα.
«Με τη φετινή συνεργασία του το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων απέδειξε πως έχει καταξιωθεί ως κορυφαίος φορέας στο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας. Προϊόν της σημαντικής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια. 
Η συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Θεάτρου Τέχνης που είχε σαν αποτέλεσμα το ανέβασμα μιας παράστασης την οποία παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου φεύγοντας εντυπωσιασμένος από τα Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου κι αυτό της Δωδώνης δείχνει πως το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπορεί πλέον να συμμετέχει επάξια σε μεγάλες παραγωγές με έντονο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα.
Είμαι σίγουρος ότι η Μήδεια και το Φεστιβάλ αρχαίου Δράματος είναι μόνο η αρχή. Η συστηματική δουλειά που γίνεται από το ΔΗΠΕΘΕ με επικεφαλής την πρόεδρό του, Αλέκα Βακαλοπούλου, είναι το εχέγγυο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. 
Συγχαρητήρια!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης στην αρχαία Επίδαυρο, προσθέτοντας πως στόχος του ΔΗΠΕΘΕ είναι, πέρα από τις σπουδαίες συνεργασίες και τις μεγάλες παραγωγές, να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να στηρίξει πραγματικά το ντόπιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Επίδαυρο, τις οποίες παρακολούθησε, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Γωγώ Γιώτη, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, ευχαριστεί τους χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν τη «Μήδεια», σε σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννας Κάλμπαρη, ενώ επίσης ευχαριστεί, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Θέατρο Τέχνης, που απέδειξαν πως σε δύσκολους καιρούς, οι συνεργασίες, ανάμεσα σε ιστορικούς θεσμούς του πολιτισμού, είναι πολύτιμες και αναγκαίες.
Παράλληλα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ευχαριστεί θερμά το κοινό της Ηπείρου, που για δυο ημέρες, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου, γέμισαν τις διαθέσιμες θέσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, όπου και έγινε η επιτυχημένη πρεμιέρα της «Μήδειας», πριν η παράσταση, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου, ξεκινήσει το «ταξίδι» της σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.
Το επόμενο διάστημα η «Μήδεια» παρουσιάζεται:
19 Αυγούστου - Φεστιβάλ Άνδρου, Θέατρο Χώρας
4 και 5 Σεπτεμβρίου - Κηποθέατρο Παπάγου
6 Σεπτεμβρίου - Ελευσίνα, Φεστιβάλ Αισχυλείων, Παλαιό Ελαιουργείο
13 Σεπτεμβρίου - Ηλιούπολη, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
22 Σεπτεμβρίου - Νέα Σμύρνη, Άλσος
3 Οκτωβρίου - Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2902129757100337696
item