Γιάννενα: Στα όριά της λειτουργεί η τραπεζαρία του «Χατζηκώστα» Γιάννενα: Στα όριά της λειτουργεί η τραπεζαρία του «Χατζηκώστα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα όριά της λειτουργεί η τραπεζαρία του «Χατζηκώστα»

Γιάννενα: Στα όριά της λειτουργεί η τραπεζαρία του «Χατζηκώστα»

Στα όρια του, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού λειτουργεί το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: 

«Η τραπεζαρία μετά τις τρεις το μεσημέρι  καθώς και τα Σαββατοκύριακα κλείνει. Πέρα από την εντατικοποίηση, συνέπειες υπάρχουν και στη διατροφή των ασθενών η οποία αποτελεί έναν κρίκο στη θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών. 


Τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκε στο μισό η δαπάνη φαγητού για κάθε ασθενή και εξακολουθεί να ισχύει. Επιπλέον συνεχίζεται το απαράδεχτο γεγονός στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα, η διανομή φαγητού να γίνεται μια φορά την ημέρα.

Σήμερα στην τραπεζαρία εργάζονται:    
2 6 τραπεζοκόμοι μόνιμοι  στους οποίους οφείλονται 400 ρεπό. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν δύο τραπεζοκόμοι.
2 4 μάγειροι  στους οποίους οφείλονται 410 ρεπό,  άδειες του 2015 ( 1 ) και του 2016 – 2017
2 3 βοηθοί μαγείρων με 6ωρο, τρεις τραπεζοκόμοι με 8ωρο και πέντε τραπεζοκόμοι με 4ωρο από το συνεργείο». 


«Με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στη τραπεζαρία με ελαστικές σχέσεις κι όχι με σταθερή και μόνιμη δουλειά, δεν φτάνει να αντιμετωπίσει στο ελάχιστο το πρόβλημα», τονίζει το Σωματείο το οποίο ζητά «οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο ιδιωτικό συνεργείο, να συνεχίσουν να εργάζονται στο Νοσοκομείο με σταθερή δουλειά και με πλήρη δικαιώματα». 


proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα όριά της λειτουργεί η τραπεζαρία του «Χατζηκώστα»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7744919628071869017
Σχόλια
item