Γιάννενα: Επιτυχημένη ημερίδα για τους Βλάχους στο Κεφαλόβρυσο Γιάννενα: Επιτυχημένη ημερίδα για τους Βλάχους στο Κεφαλόβρυσο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιτυχημένη ημερίδα για τους Βλάχους στο Κεφαλόβρυσο

Γιάννενα: Επιτυχημένη ημερίδα για τους Βλάχους στο Κεφαλόβρυσο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  πρόσφατα στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων  ημερίδα της   Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με θέμα «Βλάχου:  Ιστορία – Τέχνη – Πολιτισμός»,  σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας  ο Μιχάλης Μαγειρίας, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας  ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες των   Ελλήνων Βλάχων από  Σκόπια, Καναδά, ΗΠΑ και Γερμανία που παραβρέθηκαν. 


Ανακοινώσεις έγιναν από τους Μιχ. Μαγειρία,  Μιλτιάδη Παπανικολάου, Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης ΑΠΘ, Μιχαήλ Τρίτο, Καθηγητή  Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Α.Π.Θ. και Ευάγγελο Αυδίκο, Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Στο τέλος της εκδήλωσης τα  χορευτικά τμήματα από τους Συλλόγους Αβδελιωτών «Βασιλίτσα», Γυναικών Κεφαλοβρύσου και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς τοπικούς χορούς, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιτυχημένη ημερίδα για τους Βλάχους στο Κεφαλόβρυσο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5878209358253182819
Σχόλια
item