Γιάννενα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Το… μπαλάκι στο υπουργείο για την επαναλειτουργία Κέντρων στην Ήπειρο Γιάννενα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Το… μπαλάκι στο υπουργείο για την επαναλειτουργία Κέντρων στην Ήπειρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Το… μπαλάκι στο υπουργείο για την επαναλειτουργία Κέντρων στην ΉπειροΓιάννενα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Το… μπαλάκι στο υπουργείο για την επαναλειτουργία Κέντρων στην Ήπειρο
Ανοικτό είναι το σενάριο επιστροφής στην Ελλάδα, προσφύγων που είχαν προωθηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής. Μάλιστα, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια είναι πιθανόν να επαναλειτουργήσουν και Κέντρα, όπως του Κατσικά, που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Β. Ελλάδα, Βασίλης Μίγκος που δεν διέψευσε τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Μίγκος ξεκαθάρισε ότι εάν και εφόσον επιστρέψουν πρόσφυγες στην Ελλάδα, το τι μέλει γενέσθαι με την διαμονή τους είναι θέμα που αποφασίζει η Υπηρεσία Ασύλου και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο κ. Μίγκος ερωτηθείς για το εάν και εφόσον επρόκειτο να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα στον Κατσικά ή και σε άλλες περιοχές, δεν το απέκλεισε και είπε ότι οι τελικές αποφάσεις βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
Στην Ήπειρο, συνολικά βρίσκονται 850 πρόσφυγες που διαμένουν σε Κέντρα αλλά και σε διαμερίσματα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων είναι στην Αγία Ελένη, στη Κόνιτσα αλλά και στη Φιλιππιάδα.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές και ότι συνολικά εκτιμάται ότι μόνο στα νησιά βρίσκονται 14.335 πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως ανέφερε ο κ. Μίγκος έχει αλλάξει ο τόπος προέλευσης των ανθρώπων αυτών αφού δεν προέρχονται μόνο από τη Συρία αλλά μεγάλος αριθμός προέρχεται από την Αφρική.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Το… μπαλάκι στο υπουργείο για την επαναλειτουργία Κέντρων στην Ήπειρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8421722139017308521
Σχόλια
item