Νύχτα αγωνίας σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή Νύχτα αγωνίας σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νύχτα αγωνίας σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή

Νύχτα αγωνίας σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα - Δεν απειλείται ακόμη κατοικημένη περιοχή - Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το ανάγλυφο του εδάφους δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου που ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς λίγο μακρύτερα βρίσκονται σπίτια και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. 

Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή με τους πυροσβέστες να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι λίγο μετά τις 23:15 αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο  Λαγονήσι μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά πάνω στην κορυφογραμμή του βουνού, στις περιοχές Σκόρδι και Όλυμπος, όμως, το μέτωπο αυτό παραμένει ενεργό και απειλεί την Ανάβυσσο.

Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες κατάσβεσης γίνονται και θα γίνονται όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 


Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν νυχτώσει, πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία βρίσκονταν κοντά σε σπίτια, τα οποία πλέον δεν απειλούνται, όπως συνέβαινε το απόγευμα. Παρ΄όλα αυτά, καίνε ακόμη μικροεστίες στα μέτωπα αυτά και με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Όλοι περιμένουν πλέον το πρώτο φως της ημέρας ώστε να μπορέσουν να πετάξουν τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής και με τη συνδρομή τους να αντιμετωπιστεί το μεγάλο μέτωπο.Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη

Μιλώντας τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, είπε ότι το μεγάλο μέτωπο είναι από την πίσω πλευρά της παραλιακής, προς την Ανάβυσσο. «Είναι δύσβατη περιοχή και ο αέρας είναι δυνατός» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης και τόνισε: Υπάρχουν πολλές επίγειες δυνάμεις όπως επίσης και πολλές υδροφόρες από τους όμορους δήμους. Όταν σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα υπήρξαν πολλές αναζοπυρώσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης σε δηλώσεις του είπε ότι το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται «στην πλευρά του Αγίου Παντελεήμονα, προς την Ανάβυσσο στην παλιά χωματερή. Εκεί είπε είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα. «Είναι μακριά από τον οικισμό της Αναβύσσου περίπου 4 χιλιόμετρα και ευελπιστούμε να την ανακόψουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μην πλησιάσει  στην  κατοικημένη περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδι:α και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Δείτε τη μαρτυρία του κατοίκου που μίλησε στο protothema.gr.
protothema.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Νύχτα αγωνίας σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο - Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 197882235963497163
Σχόλια
item