Πρέβεζα: Στα μαλακά πέφτει ο συζυγοκτόνος της Πέτρας-Δεν παραπέμπεται για φόνο Πρέβεζα: Στα μαλακά πέφτει ο συζυγοκτόνος της Πέτρας-Δεν παραπέμπεται για φόνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στα μαλακά πέφτει ο συζυγοκτόνος της Πέτρας-Δεν παραπέμπεται για φόνο

Πρέβεζα: Στα μαλακά πέφτει ο συζυγοκτόνος της Πέτρας-Δεν παραπέμπεται για φόνο
Μια απροσδόκητη εξέλιξη που είναι αντίθετη στο δημόσιο αίσθημα αλλά επιβάλλεται από το νομικό μας σύστημα, σημειώνεται στην περίπτωση του 34χρονου συζυγοκτόνου που στην Πέτρα Πρέβεζας τραυμάτισε σοβαρά με σκεπάρνι την 27χρονη σύζυγό του Λιάνα Λαζάρου. 
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και απασχόλησε επανειλημμένα τα κεντρικά τηλεοπτικά μέσα.
Η αιτία θανάτου της 27χρονης αποδίδεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση σε μόλυνση που υπέστη από νοσοκομειακό μικρόβιο μηνιγγίτιδας που κόλλησε όταν νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
Είχε προηγηθεί η νοσηλεία της στην εντατική κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα από όπου εξήχθη όταν ξεπεράστηκε ο κίνδυνος για τη ζωή της και οι γιατροί θεωρούσαν ότι θα συνέλθει εντελώς από τα τραύματά της.
Με αυτή την εξέλιξη δυστυχώς, δεν αλλάζει το αρχικό κατηγορητήριο της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών με μετατροπή σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς η 27χρονη θεωρείται πως έχασε τελικά τη ζωή της απο την λοίμωξη.
Αυτό δεν συμβαδίζει με το περί δικαίου αίσθημα του κοινού που ζητάει την τιμωρία που αξίζει στον δράστη, αφού από αυτόν ξεκίνησε ουσιαστικά η περιπέτεια υγείας του κοριτσιού, αλλά αυτό επιβάλλουν οι νομικοί κανόνες.
Ο Πρεβεζάνος συνήγορος του δράστη Βαγγέλης Παπαδόπουλος που διορίστηκε με απόφαση του δικηγορικού συλλόγου για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο στην απολογία του αφού δεν είχε συνήγορο, μας είπε πως δεν έχει καμία άλλη σχέση με την υπόθεση καθώς δεν έχει επικοινωνήσει κανένας έκτοτε μαζί του.
Ο κατηγορούμενος από τον χώρο των ψυχιατρικών φυλακών Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προφυλακισμένος και νοσηλεύεται για ψυχική νόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaPosto, έχει κάνει μερικά τηλεφωνήματα από τα οποία προκύπτει η αισιοδοξία του ότι ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφυλακιστεί.
Δεδομένου ότι και η άλλη απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε συμβεί στην Πέτρα, για την οποία έχει παραπεμφθεί μαζί με συνεργούς του, είναι δύσκολο να σταθεί στο δικαστήριο καθώς δεν έχουν προκύψει βαριές σωματικές βλάβες, δικαιούται να ελπίζει σε μια πολυετή μεν φυλάκιση, η οποία όμως αν δεν κριθεί ψυχοπαθής θα μετατραπεί σε ολιγοετή (με βάση το Ελληνικό νομικό σύστημα), οπότε σύντομα θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας με ότι συνεπάγεται αυτό. 
Εκτός και αν προκύψουν νεώτερα στοιχεία και εξελίξεις.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ
prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στα μαλακά πέφτει ο συζυγοκτόνος της Πέτρας-Δεν παραπέμπεται για φόνο
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7488128384237420809
Σχόλια
item